Hybride warmtepomp Ane Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Nefit, Atag, Vaillant) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw klassieke mono cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Denk daarbij aan biomassaketel, het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Ane met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Goedkoop, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina check je nuttige informatie over subsidies, energiekosten, werking, kosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de “gewone” hr-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Ane. Een dergelijk hybride opstelling wordt veel toegepast in bestaande bouw en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en niet al te dure manier om te besparen op de energienota. Daarbovenop is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 77%. De cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige systemen zorgen voor een verwarmd huis, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor praktisch elk type woning is er een geschikt systeem. Bedenk wel: matige tot goede isolatie is een vereiste. Welk model spoort met mijn huis? Onderstaand ontdek je meer details over de 2 meest populaire installaties (of check Hitecsa).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Ane. Een buitenunit maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen warmte vindt z’n weg via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Deze transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte geeft het af aan de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. Het systeem werkt zeer efficiënt. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor de aanmaak van heet water? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2700.

Eenvoudig te plaatsen

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Milieubewust product

Verminder het gasverbruik met 65%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Hardenberg. Waar mag ik op rekenen? Onderstaand bekijk je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Ane op).

Besparen met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je stoot minder CO-2 uit. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – al gauw €380 per kalenderjaar. Bovendien neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2300 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Kerkwijk.

SituatieVerbruik energie*Energierekening*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel2000 m3 gas€1260€03500 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel1000 m3 gas + 1250 kWh per jaar€880€3802300 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Ane? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, kosten van de installateur, subsidies en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Overijssel.

Kosten

Als eerste hebben we de investering in de installatie. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, vaak ongeveer 45% van de pomp-kosten. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, terwijl je minder gas stookt. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Ane.

Subsidie (ISDE) in Ane

De RVO hanteert een vorstelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, het warmtenet, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1800 – plus minus €4800. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt komt tot stand op basis van het merk, het aantal KW en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te analyseren behoor je alle soorten opbrengsten en kosten verrekenen. De kosten van de installatie, de besparing op je energierekening, en de hoogte van de subsidie. Gewoonlijk is het resultaat een interessant rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met water-water en aardbronnen moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je bent genoodzaakt te kiezen voor diverse warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met allerhande opstellingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als er extra capaciteit nodig is. Selecteer tenminste een ervaren installateur in Ane. Daarnaast kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers nemen. Een uitgebreide toelichting check je in onderstaande alinea.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een geschikte HR-ketel (bijv. van Chappée of Viessmann) is wel onontbeerlijk. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer dat echt nodig is. O.a. bij strenge vorst. Goed om te weten: niet elke hr-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Lees je goed in voor je een keuze maakt. Ook interessant: hybride systeem in Sint-Maartensdijk installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Hardenberg)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kan jij mogelijk zelf opwekken met zonnepanelen. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Ane.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun je altijd gebruik maken van voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of om te koken. Deze producten zijn te koop in grote en kleine versies. Afhankelijk van de gezinssituatie en behoefte aan energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (350 liter). Middels slimme zonnecollectoren bovenop je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Snel zo'n hybride systeem in Ane laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!