Hybride warmtepomp Anerveen Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, Remeha, Intergas) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Bijvoorbeeld elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, zonneboiler, biomassaketel, pelletkachel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Anerveen met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl detecteer je aanvullende uitleg over subsidies, werking, terugverdientijd, energieverbruik enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw klassieke CV-ketel op gas. Zeer populair in Anerveen. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een relatief eenvoudige en niet al te dure manier om de gasrekening te drukken. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik beperk je met gemiddeld 78%. De cv-ketel ondersteunt als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige installaties zorgen voor een verwarmd huis, en andere types zijn puur voor het opwarmen van water. Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Onthoud wel: matige tot goede isolatie is een vereiste. Welk type pomp matcht bij mijn huis? Hieronder detecteer je aanvullende details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Hudge).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Anerveen. Een ‘airco achtig’ toestel onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen energie gaat met een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van lucht uit het huis zelf. Deze warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp gaat enorm efficiënt te werk. Dit betekent een lagere energierekening! Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor de aanmaak van heet water? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride installatie is al verkrijgbaar vanaf €2200.

Handige snelle montage

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Een 'groen' systeem

Reduceert gasverbruik met 60%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Hardenberg. Concrete cijfers? Verderop detecteer je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Anerveen op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – zo rond de €370 per 12 maanden. Bovendien beperk je de Co-2 uitstoot tot 2350 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en goed voor het milieu. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Kessel.

SituatieGas + Elektra verbruik*Energielasten*Besparingen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1500 m3 gas€945€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel500 m3 gas + 1300 kWh per jaar€575€3702350 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Anerveen? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kosten van de apparatuur, kosten van het installeren, eventuele subsidie en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Overijssel.

Prijs van de apparatuur

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, ga uit van 25% van het artikel. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Anerveen.

Subsidie (ISDE) in Anerveen

De RVO biedt een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als het warmtenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1900 tot €2600. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt komt tot stand op basis van het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te berekenen dien je alle variabelen optellen en berekenen. De totale kosten, de besparing op gas, en de hoogte van de subsidie. In de regel vloeit hieruit voort een noemenswaardig rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6 jaar. Voor dure systemen met aardwarmte (boring) duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van minimaal twee warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet tapwater voor direct gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten heb je veel vermogen nodig (combineren). Hiervoor zijn tal van opstellingen. De traditionele gas ketel werkt bij heel koude dagen. Neem minstens een betrouwbare installateur in Anerveen. Daarbij kan jij zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijvoorbeeld van Atag of natuurlijk RLM) is wel cruciaal. De gasgestookte ketel treedt in werking als er extra veel vraag is. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Actualiteit: niet elke hr-ketel is te combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voordat jij het product gaat kopen. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Sint-Michielsgestel installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Hardenberg)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze energie kan je via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Is voor nu een prima maatregel voor de “0” op de gasmeter in Anerveen.

Zonneboiler aansluiten

Met een eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of om te wassen. Dergelijke boilers kan je bestellen in grote en kleine versies. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieconsumptie kies je een kleine (100 liter ) of grotere boiler (400 liter). Via een speciaal type zonnecollectoren op je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Anerveen installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!