Hybride warmtepomp Angerlo Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “oude” mono cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Interessante opties zijn pelletkachel, elektrische cv-ketel, zonneboiler, het warmtenet, biomassaketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Angerlo met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verbruikt amper gas. Met behulp van deze site vind je aanvullende details over subsidies, geschatte besparing, terugverdientijd, energieverbruik enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de “gewone” cv-ketel. We zien het veel in Angerlo. Een dergelijk hybride opstelling is zowel interessant voor jaren 80 woningen en meer recente woningen. Een relatief eenvoudige en voordelige manier om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Verder is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 73%. De hr-ketel ondersteunt als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten zorgen voor een verwarmd huis, en andere apparaten dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is vereist. Welke installatie past bij mijn wensen en budget? Hieronder vind je meer uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check Inventum).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Angerlo. Een buitenunit “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. De pomp heeft een hoog rendement. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride systeem bestel je al vanaf €2200.

Simpele installatie

De installateur is er 1 dag mee bezig

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 55%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De investering ligt laag, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Zevenaar. Concrete cijfers? Hieronder detecteer je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Angerlo op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energielasten dalen, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemiddeld €340 per jaarafrekening. Bovendien neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1650 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Kilder.

Type opstellingStroom & Gas verbruik*Energienota*Besparing*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€02850 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel650 m3 gas + 1450 kWh per jaar€699,5€3401650 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Angerlo? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kostprijs, aansluitkosten, Investeringssubsidie duurzame energie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Gelderland.

Kosten van de pomp

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kostprijs van het systeem. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld zo’n 35% van de kostprijs. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Angerlo.

ISDE Subsidie in Angerlo

De landelijke autoriteit biedt een gulle subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1300 – €4200. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het type, het aantal KW en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ontdekken moet je alle variabelen optellen en berekenen. De kosten van de installatie, de besparing op je energienota, en natuurlijk subsidie. Normaliter vloeit hieruit voort een interessant rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6 jaar. Bij complexe installaties waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en voor voldoende elektriciteit moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn verscheidene opstellingen. De gasketel (CV) blijft werken als er extra capaciteit nodig is. Vraag wel een gecertificeerde installateur in Angerlo. Daarnaast kun je zonnepanelen / zonneboilers kiezen. Een uitgebreide toelichting lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van een merk als Dru of Rodiac) is benodigd. Je gasketel wordt alleen geactiveerd op de piekmomenten. O.a. bij strenge vorst. Belangrijk: niet elke cv is te combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens je een systeem kiest. Vind alles uit over hybride systeem in Sirjansland installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Zevenaar)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kan jij mogelijk via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Angerlo.

Zonneboiler aansluiten

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, voor een warme douche of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiegebruik zoek jij een kleine (100 liter) of een XL-systeem (375 liter). Middels innovatieve zonnecollectoren op je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Snel zo'n hybride systeem in Angerlo laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!