Hybride warmtepomp Anloo Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, Vaillant, Remeha) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw klassieke CV-ketel op gas kun je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Interessante opties zijn biomassaketel, zonneboiler, pelletkachel, het warmtenet, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Anloo met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Met behulp van deze site signaleer je bruikbare informatie over verschillende soorten, energieverbruik, subsidies, energiekosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” cv-ketel. Zeer populair in Anloo. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een relatief eenvoudige en voordelige wijze om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarnaast is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 68%. De hr-ketel springt alleen bij bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige uitvoeringen zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is benodigd. Welke installatie rijmt met mijn wensen en budget? Hieronder lees je een korte uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Kodi).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Anloo. Een soort airco buiten neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte gaat met leidingen naar de warmtepomp. De pomp verandert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride systeem bestel je al vanaf €3000.

Makkelijk te installeren

Binnen een dag geïnstalleerd

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 75%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is voordelig, de verschillende subsidies zijn serieus en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Aa en Hunze. Waar moet ik aan denken? Hierna check je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Anloo aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – zo rond de €310 per 12 maanden. Tevens verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1800 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je bestrijdt het broeikaseffect. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Kinnum.

Type installatieEnergieverbruik*Energiekosten*Besparen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1800 m3 gas€1134€03000 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel800 m3 gas + 1600 kWh per jaar€824€3101800 kilo

* Per kalenderjaar (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Anloo? (update mei 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Drenthe.

Kosten van de pomp

De meeste kosten zitten ‘m in de winkelprijs van de warmtepomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 40% van de verkoopprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Anloo.

Subsidie (ISDE) in Anloo

De landelijke autoriteit verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als infraroodpanelen, pelletkachels, het warmtenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1200 tot +/- €2700. Het totale bedrag komt tot stand op basis van het merk en type, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te begroten dien je alle kosten en baten verrekenen. De aanschafkosten, de stroom/gas besparing en de subsidies. Gewoonlijk volgt een aantrekkelijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met grondboring (aardbron) duurt dat aanzienlijk langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Dit is mogelijk met verscheidene opstellingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op wanneer dat echt nodig is. Neem tenminste een ervaren installateur in Anloo. Verder kan jij zonnepanelen en een zonneboiler kiezen. De mening van onze vakmannen bekijk je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijv. van AWB + Remeha) is benodigd. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er extra veel vraag is. Denk aan situaties op koude dagen. Goed om te weten: niet elke gasgestookte ketel werkt samen met een warmtepomp. Lees je goed in voor je overgaat tot de aankoop. Lees nu verder over hybride systeem in Slagharen installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Aa en Hunze)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde elektriciteit kun je optioneel zelf opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een uitstekende eerste stap naar een woning zonder gasverbruik in Anloo.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten om te douchen of voor de afwas. Deze producten zijn te koop in grote en kleine versies. Afhankelijk van de gezinssituatie en gebruik van energie ga jij voor een kleine (200 liter) of een XL-systeem (400 liter). Dankzij slimme zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Anloo installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!