Hybride warmtepomp Annen Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Remeha, Nefit, Intergas) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw “gewone” hr-ketel mag je dan slechts vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Interessante opties zijn infraroodpanelen, zonneboiler, elektrische cv-ketel, het warmtenet, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Annen met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Hier bekijk je bruikbare details over terugverdientijd, subsidies, verschillende soorten, energiekosten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de “gewone” mono cv-ketel. Zeer populair in Annen. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouwprojecten. Het is een gemakkelijke en voordelige manier om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 79%. De CV-ketel “helpt” als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige modellen zijn puur voor de verwarming, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor bijna iedere situatie is er een passende installatie. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is benodigd. Welke installatie spoort met mijn situatie en budget? Onderstaand lees je meer info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over LG).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Annen. Een soort airco die buiten staat neemt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen energie gaat per een leiding naar het binnendeel. De pomp transformeert de buitenluchtnaar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit de aangezogen lucht uit huizen. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De pomp werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Relatief goedkoop

Een hybride systeem vind je al vanaf €3400.

Gemakkelijk aan te sluiten

Werkt ook prima met radiatoren

Verantwoord verwarmen

Beperkt jouw gasverbruik met 50%. Slimme keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De kostprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Aa en Hunze. Exacte aantallen? Hieronder lees je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Annen aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je energielasten dalen, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In de tabel geeft onze expert een toelichting. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – tot wel €290 op jaarbasis. Daarbij beperk je de Co-2 uitstoot tot 1900 kilo. Flink wat goed besparen en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Lees nu verder over hybride warmtepomp Klarenbeek.

Type opstellingStroom & Gas verbruik*Energienota*Bezuiniging*CO2-uitstoot
HR-ketel1900 m3 gas€1197€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel900 m3 gas + 1700 kWh per jaar€907€2901900 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Annen? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met prijs van het systeem, kosten van de installateur, eventuele subsidie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Drenthe.

Kostprijs

Als eerste hebben we de kostprijs van het systeem. Daarnaast bedragen de installatiekostenvaak ongeveer 40% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Annen.

ISDE Subsidie in Annen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als pelletkachels, het warmtenet, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2000 tot €3800. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het model, het aantal KW en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te berekenen betaam je alle bovenstaande zaken met elkaar verrekenen. De kosten van de installatie, de besparing op je energierekening, en vanzelfsprekend de subsidie. Doorgaans kom je uit op een interessant rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van 8,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met aardwarmte (boring) ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met verschillende opstellingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het erg koud is. Zoek daarvoor zeker een vakbekwame installateur in Annen. Ook kan jij een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. Alles over dit onderwerp lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijv. van Berreta of Remeha) is onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je veel warm water gebruikt. Denk aan situaties bij strenge vorst. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens je een systeem kiest. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Sleen installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Aa en Hunze)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde elektriciteit kan jij mogelijk via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een goede stap vooruit richting een energieneutrale woning in Annen.

Zonneboiler aansluiten

Via jouw zonneboiler kun je altijd gebruik maken van opgewarmd water voor normaal gebruik, voor een warme douche of om te wassen. De boilers zijn er in formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en energieconsumptie maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (400 liter). Via een speciaal type zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Annen aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!