Hybride warmtepomp Annerveenschekanaal Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” cv-ketel (van Remeha, Nefit, Vaillant, Atag) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw klassieke mono cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Bijvoorbeeld het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer in trek, maar ook duur. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Annerveenschekanaal met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, het past in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Met behulp van deze site analyseer je handige details over kosten, energieverbruik, terugverdientijd, verschillende soorten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de welbekende CV-ketel op gas. We zien het veel in Annerveenschekanaal. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Een relatief eenvoudige en betaalbare manier om de gasrekening te drukken. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik minimaliseer je zo met 71%. De hr-ketel “helpt” als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige types dragen bij aan ruimteverwarming, en andere installaties dragen zorg voor water om te douchen. Voor haast elke ruimte is er een passende installatie. Onthoud wel: enige vorm van isolatie is benodigd. Welk type pomp past bij mijn huis? Onderstaand signaleer je aanvullende details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Magic Thermodynamic Box).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Annerveenschekanaal. Een soort ventilator buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze warmte gaat met een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. De opgevangen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De pomp werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride apparaat vind je al vanaf €3500.

Makkelijk te installeren

Vloerverwarming is niet perse nodig

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 75%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De investering ligt laag, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Aa en Hunze. Dat klinkt goed, maar concreet? Verderop check je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Annerveenschekanaal aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – eenvoudig €280 per jaarafrekening. Daarbij neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1950 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en jij bent duurzaam bezig. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Klazienaveen.

Type systeemEnergieconsumptie*Energienota*Besparing*CO2-uitstoot
HR-ketel1950 m3 gas€1228,5€03150 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel950 m3 gas + 1750 kWh per jaar€948,5€2801950 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Annerveenschekanaal? (update mei 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met prijs van het systeem, installatiekosten, ISDE subsidie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Drenthe.

Kosten

De totale kosten bestaan o.a. uit de prijs van het fysieke product. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, vaak ongeveer 30% van de productprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Annerveenschekanaal.

ISDE Subsidie in Annerveenschekanaal

De RVO biedt een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1500 – €4000. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het merk en type, capaciteit (kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ontdekken betaam je alle variabelen optellen en berekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op energie en natuurlijk subsidie. Normaliter kom je tot een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met aardwarmte (boring) gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het systeem werkt samen met minimaal twee warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en stroom voor alle elektrische apparaten ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Hiervoor zijn allerlei combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig wanneer dat echt nodig is. Zoek daarvoor altijd een betrouwbare installateur in Annerveenschekanaal. Daarnaast kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler installeren. Een uitgebreide toelichting tref je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijvoorbeeld van Buderus of natuurlijk Intergas) is echter aan te raden. De gasgestookte ketel treedt in werking als je veel warm water gebruikt. Onder andere in de koudere maanden. Tip: niet elke cv kun je combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je een keuze maakt. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Sleeuwijk installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Aa en Hunze)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde elektriciteit kan jij mogelijk via je eigen zonnepanelen opwekken. Je ‘groene’ elektriciteit wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een goede stap richting een gasvrije woning in Annerveenschekanaal.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of voor de afwas. Dergelijke boilers kan je bestellen in grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en verbruik van energie selecteer je een kleine (175 liter) of grote variant (300 liter). Met behulp van baanbrekende zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Annerveenschekanaal installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!