Hybride warmtepomp Ansen Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele cv-ketel (van Intergas, Vaillant, Atag, Remeha) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw klassieke verwarmingsketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een gasvrij alternatief. Denk daarbij aan infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachel, elektrische cv-ketel, zonneboiler of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar is ook prijzig. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Ansen met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Voordelig, eenvoudig te installeren en je bespaart op je energierekening. Met behulp van deze site vergelijk je bruikbare informatie over verschillende soorten, subsidies, werking, terugverdientijd en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Ansen. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope oplossing om het gasverbruik terug te dringen. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 69%. De hr-ketel is alleen nodig als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige uitvoeringen zijn puur voor de verwarming, en andere installaties dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Onthoud wel: isolatie + HR++ glas is een vereiste. Welk model strookt met mijn budget en eisen? Verderop bekijk je meer info over de 2 meest populaire installaties (of check Mastertherm).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Ansen. Een buitenunit (soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen warmte gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. De pomp transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit afgezogen ventilatielucht in de woning. De warmte die hier wordt gewonnen geeft het af aan de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. De warmtepomp heeft een hoog rendement. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het maken van warm tapwater? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride oplossing er er al vanaf €2700.

Handige snelle montage

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Verantwoord verwarmen

Verminder het gasverbruik met 60%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is voordelig, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente De Wolden. Exacte aantallen? Hierna vind je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Ansen aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – ongeveer zo’n €460 per 12 maanden. Daarbij daalt jouw Co2 uitstoot met 2000 kilo. Flink wat goed besparen en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Klein Zundert.

Type systeemEnergieconsumptie*Energierekening*Besparing*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel2000 m3 gas€1260€03200 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel1000 m3 gas + 850 kWh per jaar€800€4602000 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Ansen? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, kosten van de installateur, eventuele subsidie en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Drenthe.

Kosten van de pomp

De totale kosten bestaan o.a. uit de kostprijs van het systeem. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld zo’n 25% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Ansen.

ISDE Subsidie in Ansen

De overheid verleent een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, pelletkachels, het warmtenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €2200 – €2600. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ramen betaam je alle variabelen in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energienota, en natuurlijk subsidie. In het algemeen is het resultaat een hoog rendement + gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar. Voor dure systemen waar een grondboring bij komt kijken duurt dat aanzienlijk langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor minimaal twee warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met verschillende opstellingen. De (CV) gasketel springt aan als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Zoek daarvoor zeker een vakbekwame installateur in Ansen. Daarnaast kunnen jullie zonnepanelen en/of een zonneboiler kiezen. De mening van onze vakmannen lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Coopra en ook Radson) is dan aan te raden. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er opeens veel vraag naar warmte is. Onder andere in de winter. Goed om te weten: niet elke gasgestookte ketel werkt samen met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voordat jij het product gaat kopen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Slenaken installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente De Wolden)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde energie kun jij logischerwijs zelf opwekken met zonnepanelen. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Ansen.

Zonneboiler plaatsen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je er goed bij. Je hebt heet water voor dagelijks gebruik, voor sanitair gebruik of om te wassen. Deze systemen kun je laten plaatsen in allerlei formaten. Afhankelijk van de gezinssituatie en verbruik van energie maak je de keuze voor een kleine (175 liter) of een XL-systeem (325 liter). Met behulp van krachtige zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Ansen laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!