Hybride warmtepomp Apeldoorn Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, Intergas, Atag) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw huidige ketel hr-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een gasvrij alternatief. Denk daarbij aan het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketel, zonneboiler of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Apeldoorn met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en het verbruikt amper gas. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl analyseer je aanvullende informatie over werking, energiekosten, geschatte besparing, subsidies enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Apeldoorn. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en betaalbare benadering om het gasverbruik te verminderen. Verder is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 71%. De cv-ketel is alleen nodig als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige systemen zorgen voor een verwarmd huis, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is noodzakelijk. Welk type pomp rijmt met mijn woning? Verderop analyseer je een vergelijking van 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over MDV).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Apeldoorn. Een buitenunit neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze vormt de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van luchtstromen uit de woning. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat bestel je al vanaf €3500.

Makkelijk te installeren

Je hele huis hoeft niet over de kop

Verantwoord verwarmen

Verminder het gasverbruik met 50%. Slimme keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De kostprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Apeldoorn. Hoeveel precies? Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Apeldoorn op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je bespaart op je energielasten, en je stoot minder CO-2 uit. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – om en nabij de €450 per 12 maanden. Verder verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2050 kilo. Lekker geld overhouden en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Klijndijk.

Situatie Energieverbruik* Energienota* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1500 m3 gas €945 €0 3250 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 500 m3 gas + 900 kWh per jaar €495 €450 2050 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Apeldoorn? (update juli 2024)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, installatiewerk, eventuele subsidie en besparing om energie. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Gelderland.

Kosten

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, ga uit van 45% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit dien je met elkaar te verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Apeldoorn.

ISDE Subsidie in Apeldoorn

De landelijke autoriteit faciliteert in een vorstelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1900 tot +/- €2600. Het totale bedrag hangt af van het merk, vermogen (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te begroten moet je beslist alle type kosten en baten in een berekening gooien. De totale kosten, de besparing op je energierekening, en de subsidies. Meestal vloeit hieruit voort een interessant rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met aardwarmte (boring) moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het is afhankelijk van diverse warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Hiervoor zijn tal van manieren. De (CV) gasketel springt aan als het erg koud is. Vraag altijd een gecertificeerde installateur in Apeldoorn. Bovendien kun jij een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Meer over al deze combinaties bekijk je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van merken als AWB of natuurlijk Junkers) is dan cruciaal. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er extra veel vraag is. O.a. in de winter. Goed om te weten: niet iedere ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat je tot een aankoop overgaat. Vind alles uit over hybride systeem in Sliedrecht installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Apeldoorn)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kun je optioneel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Apeldoorn.

Zonneboiler plaatsen

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of om te wassen. De boilers zijn er in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en behoefte aan energie zoek jij een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (350 liter). Via baanbrekende zonnecollectoren op jouw dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die in de avond meteen consumeerbaar is.

Direct een hybride systeem in Apeldoorn laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!