Hybride warmtepomp Appelscha Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Atag, Remeha, Intergas) wordt verboden vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzaam alternatief. Bijvoorbeeld zonneboiler, pelletkachel, het warmtenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Appelscha met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze website detecteer je praktische informatie over subsidies, werking, terugverdientijd, verschillende soorten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw klassieke verwarmingsketel. We zien het veel in Appelscha. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe huizen. Een ongecompliceerde en niet al te dure manier om het gasverbruik te verminderen. Daarnaast is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 66%. De hr-ketel springt alleen bij wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige uitvoeringen verwarmen puur de woning, en andere apparaten zijn puur voor het opwarmen van water. Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Let op: isolatie van dak, vloer en gevel is benodigd. Welke installatie rijmt met mijn woning? Hieronder vind je een vergelijking van 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Meeting).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Appelscha. Een buitenunit maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze energie gaat met een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut luchtstromen uit de woning. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat werkt doelmatig. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling er er al vanaf €3000.

Handige snelle montage

Je hele huis hoeft niet over de kop

Verantwoord verwarmen

Vermindert gasverbruik met 75%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is voordelig, jij kan aanspraken maken op subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Ooststellingwerf. Concrete cijfers? Onderstaand ontdek je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Appelscha aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In de tabel schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemakkelijk €440 op jaarbasis. Eveneens daalt jouw Co2 uitstoot met 2100 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Klimmen.

Type systeemGas + Elektra verbruik*Energielasten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
HR-ketel1550 m3 gas€976,5€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel550 m3 gas + 950 kWh per jaar€536,5€4402100 kilo

* Per kalenderjaar (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Appelscha? (update mei 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met prijs van het systeem, installatiewerk, Investeringssubsidie duurzame energie en besparing om energie. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Friesland.

Prijs van het systeem

De totale kosten bestaan o.a. uit de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 25% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Appelscha.

Subsidie (ISDE) in Appelscha

Het rijk hanteert een royale subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, het warmtenet en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1700 tot +/- €2900. Het totale bedrag heeft te maken met het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ontdekken behoor je alle baten en kosten optellen en berekenen. De totale kosten, de besparing op energie en natuurlijk subsidie. Normaliter kom je uit op een noemenswaardig rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met boringen en grondwater moet je rekening houden met 11 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Je kunt denken aan allerhande systemen. De gasketel (CV) blijft werken wanneer dat echt nodig is. Vraag zeker een betrouwbare installateur in Appelscha. Daarbij kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler installeren. De mening van onze vakmannen lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een goede HR-ketel (bijvoorbeeld van Baxi en Viessmann) is dan onontbeerlijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp bij piekverbruik. Bijvoorbeeld op koude dagen. Noemenswaardig: niet elke cv werkt samen met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat je tot een aankoop overgaat. Zoek ook naar hybride systeem in Slijk-Ewijk installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Ooststellingwerf)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kun je optioneel opwekken met zonnepanelen. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Appelscha.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun je altijd gebruik maken van warm water om te benutten voor sanitair gebruik of om te wassen. Deze producten zijn te koop in formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en energieconsumptie maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (300 liter). Middels een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Snel zo'n hybride systeem in Appelscha laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!