Hybride warmtepomp Appeltern Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Nefit, Atag, Vaillant) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw huidige ketel cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Hierbij kun je denken aan pelletkachel, infraroodpanelen, zonneboiler, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar ook duur. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Appeltern met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Met behulp van deze site vind je bruikbare informatie over subsidies, voordelen en nadelen , werking, energiekosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde hr-ketel. Een vrij gangbare installatie in Appeltern. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een probleemloze en niet al te dure benadering om te besparen op de energienota. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik verminder je zo met 66%. De hr-ketel is alleen nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Belangrijk: enige vorm van isolatie is noodzakelijk. Welke uitvoering spoort met mijn huis? Verderop detecteer je een korte uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Metro Therm).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Appeltern. Een buitenunit maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte gaat via leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het systeem werkt zeer efficiënt. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor de aanmaak van heet water? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2900.

Makkelijk te installeren

Je hele huis hoeft niet over de kop

Erg milieuvriendelijk

Beperkt jouw gasverbruik met 50%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente West Maas en Waal. Exacte aantallen? Hierna signaleer je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Appeltern aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in het geval van een eengezinswoning – eenvoudig €430 per kalenderjaar. Tevens beperk je de Co-2 uitstoot tot 2150 kilo. Lekker geld overhouden en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Nu ook online: hybride warmtepomp Kloetinge.

Type opstellingVerbruik energie*Kosten stroom + gas*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1600 m3 gas€1008€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel600 m3 gas + 1000 kWh per jaar€578€4302150 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Appeltern? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met investering van de pomp zelf, aansluitkosten, ISDE subsidie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Kostprijs

Om te beginnen heb je de investering in de installatie. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 30% van het artikel. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Appeltern.

Subsidie (ISDE) in Appeltern

De landelijke autoriteit verleent een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1900 tot €3300. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ramen moet je alle bovenstaande zaken in een berekening gooien. Kosten systeem + installatiekosten, de vermindering van energieverbruik en de hoogte van de subsidie. Vaak kom je tot een aanzienlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit is mogelijk met tal van opstellingen. De gasketel (CV) blijft werken als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Selecteer altijd een ervaren installateur in Appeltern. Ook kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler nemen. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van merken als Baxi en ook RLM) is dan onontbeerlijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp bij piekverbruik. Onder andere in de koudere maanden. Noemenswaardig: niet elke CV-ketel werkt samen met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je overgaat tot de aankoop. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Slijkenburg installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente West Maas en Waal)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze energie kan jij mogelijk opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in Appeltern.

Combineren met zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten voor de bad/douche of om te wassen. Je kunt ze aanschaffen in verschillende groottes. Door te kijken naar aantal inwoners en energiegebruik maak je de keuze voor een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (325 liter). Middels krachtige zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Direct een hybride systeem in Appeltern installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!