Hybride warmtepomp Appingedam Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Nefit, Atag, Vaillant) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw “oude” cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Populaire voorbeelden zijn biomassaketel, elektrische cv-ketel, het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Appingedam met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Hier detecteer je bruikbare details over voordelen en nadelen , werking, kosten, verschillende soorten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde gasgestookte ketel. Het wordt veel toegepast in Appingedam. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Een relatief eenvoudige en betaalbare aanpak om de gasrekening te drukken. Verder is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 74%. De hr-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige modellen zijn puur voor de verwarming, en andere uitvoeringen dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een passende installatie. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is vereist. Welk model spoort met mijn wensen en budget? Onderstaand lees je meer info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Micoe).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Appingedam. Een speciale buitenventilator haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen energie gaat door leidingen naar de warmtepomp. Deze transformeert de buitenluchtnaar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp benut aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride oplossing vind je al vanaf €2100.

Handige snelle montage

Prima te integreren in bestaande woningen.

Milieubewust product

Vermindert gasverbruik met 50%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De kostprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Appingedam. Waar moet ik aan denken? Verderop vind je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Appingedam aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je energienota valt lager uit, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – al gauw €420 per jaar. Eveneens daalt jouw Co2 uitstoot met 2200 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Lees nu verder over hybride warmtepomp Klooster Lidlum.

Type installatieGas + Elektra verbruik*Energierekening*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€03400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel650 m3 gas + 1050 kWh per jaar€619,5€4202200 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Appingedam? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, kosten van de installateur, subsidies en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Groningen.

Kosten

De meeste kosten zitten ‘m in de kosten van de apparatuur. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 35% van het artikel. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Appingedam.

Subsidie (ISDE) in Appingedam

Het rijk heeft een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als het warmtenet, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2000 tot €3500. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het type systeem, vermogen en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te analyseren dien je alle bovenstaande zaken verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op energie en natuurlijk subsidie. In het algemeen kom je uit op een interessant rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Dit kan jij doen met tal van manieren. De gasketel (CV) blijft werken als er extra veel vraag is. Selecteer altijd een gediplomeerde installateur in Appingedam. Verder kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Een uitgebreide toelichting bekijk je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijvoorbeeld van Buderus of Radson) is in dit geval nodig. De gasgestookte ketel treedt in werking als de warmtevraag erg hoog is. Dat kan zijn in de winter. Tip: niet elke CV-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voordat jij het product gaat kopen. Lees nu verder over hybride systeem in Slochteren installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Appingedam)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde elektriciteit kun je optioneel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een goede stap vooruit richting een gasvrije woning in Appingedam.

Zonneboiler

Via jouw zonneboiler zit je nooit verlegen om heet water voor dagelijks gebruik, voor een warme douche of voor de wasmachine. Dergelijke boilers kan je bestellen in diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie zoek jij een kleine (200 liter) of grote variant (350 liter). Met behulp van baanbrekende zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Appingedam installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!