Hybride warmtepomp Arnemuiden Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse hr-ketel (Atag, Intergas, Nefit, Vaillant) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw oude & vertrouwde verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Hierbij kun je denken aan infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketel, pelletkachel, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Arnemuiden met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina detecteer je handige details over verschillende soorten, kosten, energiekosten, subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de welbekende CV-ketel op gas. We zien het veel in Arnemuiden. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouwprojecten. Een simpele en vrij betaalbare oplossing om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 81%. De CV-ketel “helpt” als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige uitvoeringen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Goed om te weten: redelijke isolatie is een voorwaarde. Welk systeem spoort met mijn woning? Hieronder analyseer je een korte uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Nefit).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Arnemuiden. Een buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze energie gaat met een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het systeem vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage instapprijs

Een hybride systeem er er al vanaf €2500.

Eenvoudig te plaatsen

Prima te integreren in bestaande woningen.

Duurzame oplossing

Schroeft gasverbruik terug tot 65%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De aanschafprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Middelburg. Wat is realistisch? Hieronder detecteer je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Arnemuiden op).

Besparen met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – al gauw €390 per 12 maanden. Verder reduceer je de CO2 uitstoot met 2350 kilo. Flink wat goed besparen en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Kloosterzande.

Type installatieEnergieconsumptie*Energierekening*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1800 m3 gas€1134€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel800 m3 gas + 1200 kWh per jaar€744€3902350 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Arnemuiden? (update mei 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, kosten van de installateur, ISDE subsidie en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Zeeland.

Prijs van het systeem

Allereerst heb je de winkelprijs van de warmtepomp. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 25% van het artikel. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Arnemuiden.

Subsidie (ISDE) in Arnemuiden

De overheid heeft een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2200 tot ongeveer € 4500. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het type systeem, capaciteit (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te achterhalen behoor je alle soorten opbrengsten en kosten in een berekening gooien. De aanschafkosten, de besparing op je energienota, en de subsidies. Normaal volgt een interessant rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7 jaar. Bij complexe installaties waar een grondboring bij komt kijken duurt dat aanzienlijk langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, genoeg warm tapwater, en om over genoeg elektriciteit te beschikken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan met tal van combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig op de piekmomenten. Zoek daarvoor tenminste een gediplomeerde installateur in Arnemuiden. Daarnaast kan je zonnepanelen / zonneboilers installeren. De mening van onze vakmannen check je in onderstaande alinea.

Combineren met CR-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een geschikte HR-ketel (van een merk als Coopra of Nefit) is dan noodzakelijk. De gasketel springt bij wanneer extra capaciteit gewenst is. Denk aan situaties op koude dagen. Update: niet elke hr-ketel werkt samen met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Sluis installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Middelburg)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze energie kun je optioneel via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting gasvrij wonen in Arnemuiden.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of om te koken. Deze producten zijn te koop in verschillende groottes. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiegebruik ga jij voor een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (300 liter). Met behulp van grensverleggende zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Arnemuiden laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!