Hybride warmtepomp Arnhem Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele hr-ketel (Intergas, Nefit, Atag, Vaillant) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw klassieke hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Denk daarbij aan elektrische cv-ketel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar ook duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Arnhem met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, eenvoudig te installeren en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op de site analyseer je bruikbare details over werking, energiekosten, geschatte besparing, terugverdientijd enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de “gewone” hr-ketel. Het wordt veel toegepast in Arnhem. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare wijze om het gasverbruik terug te dringen. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik minimaliseer je zo met 65%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige uitvoeringen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere uitvoeringen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor eigenlijk elk huis is er een hybride systeem. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is een voorwaarde. Welk systeem matcht bij mijn woning? Hieronder ontdek je een korte uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk NIBE).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Arnhem. Een buitenunit (soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen warmte gaat door leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. De warmte die hier wordt gewonnen gaat naar de cv-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Het apparaat heeft een hoog rendement. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor de aanmaak van heet water? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride apparaat bestel je al vanaf €2400.

Simpele installatie

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Verantwoord verwarmen

Verkleint jouw gasverbruik met 55%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Arnhem. Een berekening? Hieronder lees je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Arnhem aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – tot wel €380 per jaar. Daarnaast verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2400 kilo. Lekker geld overhouden en goed voor het milieu. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Klundert.

Type installatieVerbruik energie*Energienota*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1850 m3 gas€1165,5€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel850 m3 gas + 1250 kWh per jaar€785,5€3802400 kilo

* Per kalenderjaar (update februari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Arnhem? (update februari 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, installatiekosten, ISDE subsidie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Productprijs

Allereerst heb je het tarief voor de pomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 35% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Arnhem.

Subsidie (ISDE) in Arnhem

Het rijk faciliteert in een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1900 tot +/- €4400. De exacte hoogte van de subsidie is een afgeleide van het merk en type, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te begroten behoor je alle bovenstaande zaken optellen en berekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energierekening, en de subsidies. Gewoonlijk volgt een noemenswaardig rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 6 jaar. Voor dure systemen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, genoeg warm tapwater, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Je kunt denken aan tal van manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als er extra capaciteit nodig is. Neem wel een ervaren installateur in Arnhem. Bovendien kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen laten installeren. Meer daarover lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van merken als Bosch en Viessmann) is dan onontbeerlijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra capaciteit nodig is. Dat kan zijn bij strenge vorst. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel is te combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens je een systeem kiest. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Sluiskil installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Arnhem)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De stroom kun jij uiteraard met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een uitstekende eerste stap naar een energieneutrale woning in Arnhem.

Combineren met zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken in de badkamer of om te koken. Deze systemen kun je laten plaatsen in grote en kleine versies. Met het aantal huisgenoten als basis en energieconsumptie kies je een kleine (200 liter) of een XL-systeem (350 liter). Middels innovatieve zonnecollectoren bovenop je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Arnhem laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!