Hybride warmtepomp Arum Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, Nefit, Vaillant) verdwijnt vanaf 2021. Jouw “oude” gasgestookte ketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Voorbeelden zijn pelletkachel, het warmtenet, zonneboiler, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. De laatstgenoemde is het meest interessant, maar ook duur. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Arum met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Op de site bekijk je praktische details over kosten, subsidies, energieverbruik, terugverdientijd en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de oude & vertrouwde CV-ketel op gas. We zien het veel in Arum. Zo’n hybride systeem is zowel interessant voor jaren 80 woningen en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en voordelige manier om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 82%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige modellen zijn puur voor de verwarming, en andere systemen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Let op: matige tot goede isolatie is een vereiste. Welk systeem past bij mijn budget en eisen? Hierna lees je een korte uitleg over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check NRGTEQ).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Arum. Een buitenunit (soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat door leidingen naar het binnendeel. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp werkt zeer efficiënt. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride apparaat laat je al installeren vanaf €2900.

Simpele installatie

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Verantwoorde keuze

Vermindert gasverbruik met 65%. Slimme keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De kostprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Súdwest-Fryslân. Een berekening? Hieronder signaleer je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Arum aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je energielasten dalen, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – gemakkelijk €360 per jaar. Verder reduceer je de CO2 uitstoot met 1650 kilo. Flink wat goed besparen en goed voor het milieu. Lees nu verder over hybride warmtepomp Koarnjum.

Type opstellingEnergieconsumptie*Energienota*Besparing*CO2-uitstoot
HR-ketel1950 m3 gas€1228,5€02850 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel950 m3 gas + 1350 kWh per jaar€868,5€3601650 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Arum? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, aansluitkosten, Investeringssubsidie duurzame energie en stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Kosten

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de prijs van het fysieke product. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 45% van de kostprijs. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Arum.

Subsidie (ISDE) in Arum

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een gulle subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €900 tot ongeveer € 3100. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het model, het aantal KW en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te achterhalen moet je beslist alle bovenstaande zaken in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de energie die je minder gaat verbruiken, en natuurlijk subsidie. Vaak volgt een aanzienlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met boringen en grondwater duurt dat aanzienlijk langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet water voor de douche en keuken, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan allerlei oplossingen. De gasketel (CV) blijft werken als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Selecteer wel een betrouwbare installateur in Arum. Verder kan jij zonnepanelen / zonneboilers laten installeren. De mening van onze vakmannen lees je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een goede HR-ketel (van bijvoorbeeld Brink + Junkers) is in dit geval cruciaal. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp wanneer extra capaciteit gewenst is. Denk aan situaties in de koudere maanden. Tip: niet elke hr-ketel werkt samen met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je een keuze maakt. Zoek ook naar hybride systeem in Smalle Ee installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Súdwest-Fryslân)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kun jij uiteraard met je eigen zonnepanelen genereren. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Is voor nu een prima maatregel voor de “0” op de gasmeter in Arum.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in verschillende groottes. Door te kijken naar aantal inwoners en energiebehoefte kies je een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (250 liter). Dankzij speciale zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Wil je een hybride systeem in Arum laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!