Hybride warmtepomp Asch Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse hr-ketel (Atag, Intergas, Vaillant, Remeha) verdwijnt vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een gasvrij alternatief. Denk daarbij aan pelletkachel, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketel, zonneboiler of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt gezien als de opvolger van de CV, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Asch met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl check je alle uitleg over werking, voordelen en nadelen , energieverbruik, terugverdientijd en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de “gewone” mono cv-ketel. Zeer populair in Asch. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouw. Een ongecompliceerde en betaalbare manier om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 77%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere systemen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Let op: matige tot goede isolatie is een voorwaarde. Welk model strookt met mijn huis? Hieronder analyseer je meer info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Oschner).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Asch. Een soort ventilator buiten onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze opgevangen warmte vindt z’n weg via leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp vormt de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van warmte in de ventilatielucht. Deze warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. Het systeem heeft een hoog rendement. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride oplossing er er al vanaf €3000.

Makkelijk te installeren

Werkt ook prima met radiatoren

Milieubewust product

Minimaliseert gasverbruik met 70%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Buren. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand ontdek je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Asch aan).

Besparen met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Rechts vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €350 op jaarbasis. Daarnaast beperk je de uitstoot van CO-2 met 1700 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en daarnaast erg milieubewust. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Kockengen.

SituatieGas + Elektra verbruik*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel2000 m3 gas€1260€02900 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel1000 m3 gas + 1400 kWh per jaar€910€3501700 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Asch? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, aansluitkosten, ISDE subsidie en extra stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Gelderland.

Prijs van het systeem

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kostprijs van het systeem. Uiteraard kost ook het installeren geld, ga uit van 30% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Probeer een schatting te maken om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Asch.

Subsidie (ISDE) in Asch

Het rijk faciliteert in een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1700 tot +/- €5000. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het type systeem, het aantal KW en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te berekenen behoor je alle baten en kosten met elkaar verrekenen. De totale kosten, de stroom/gas besparing en uiteraard je subsidie. Over het algemeen kom je uit op een serieus rendement + gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met water-water en aardbronnen gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met minimaal twee warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Dit is mogelijk met velerlei manieren. De gasketel (CV) blijft werken wanneer dat echt nodig is. Neem wel een betrouwbare installateur in Asch. Tevens kan jij zonnepanelen en een zonneboiler aanschaffen. Alles over dit onderwerp lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van een merk als Baxi + Intergas) is wel nodig. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend wanneer dat echt nodig is. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Noemenswaardig: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Smallebrugge installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Buren)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De stroom kun jij logischerwijs laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een goede stap richting een energieneutrale woning in Asch.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of om te wassen. Deze systemen kun je laten plaatsen in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en gebruik van energie selecteer je een kleine (150 liter) of grotere boiler (275 liter). Dankzij slimme zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Asch laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!