Hybride warmtepomp Asperen Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Remeha, Atag, Intergas) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzaam alternatief. Voorbeelden zijn infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketel, biomassaketel, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Asperen met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, het past in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Met behulp van deze site signaleer je nuttige informatie over werking, terugverdientijd, subsidies, energieverbruik enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de oude & vertrouwde CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Asperen. Zo’n hybride oplossing is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope manier om het gasverbruik te verminderen. Verder is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 75%. De CV-ketel “helpt” wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige types verwarmen puur de woning, en andere uitvoeringen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is een voorwaarde. Welk systeem matcht bij mijn budget en eisen? Verderop vergelijk je bruikbare info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Panasonic).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Asperen. Een soort airco die buiten staat maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie gaat door leidingen naar het binnendeel. Deze zet de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit warmte in de ventilatielucht. Deze warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. Het systeem werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor de aanmaak van heet water? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling er er al vanaf €2000.

Eenvoudig te plaatsen

Vloerverwarming is niet perse nodig

Erg milieuvriendelijk

Verminder het gasverbruik met 75%. Dat is onze plicht!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Lingewaal. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand bekijk je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Asperen aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de CO2-uitstoot daalt. Hiernaast kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – eenvoudig €340 op jaarbasis. Daarnaast beperk je de uitstoot van CO-2 met 1750 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en jij bent duurzaam bezig. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Koedijk.

Type systeemEnergieconsumptie*Energielasten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1500 m3 gas€945€02950 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel500 m3 gas + 1450 kWh per jaar€605€3401750 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Asperen? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met aankoopkosten, installatiewerk, subsidies en het verwachtte energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Gelderland.

Productprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de winkelprijs van de warmtepomp. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 35% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Asperen.

Subsidie (ISDE) in Asperen

De overheid verleent een gulle subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2100 – plus minus €4400. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het merk, capaciteit (kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te calculeren betaam je alle baten en kosten in een berekening gooien. Kosten systeem + installatiekosten, de vermindering van energieverbruik en vanzelfsprekend de subsidie. Gewoonlijk ontstaat een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met boringen en grondwater duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met allerlei combinaties. De gasketel (CV) blijft werken op de piekmomenten. Vraag wel een gecertificeerde installateur in Asperen. Tevens kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. De tips van onze experts lees je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als AWB en ook Nefit) is wel nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra capaciteit nodig is. Onder andere op koude dagen. Update: niet elke cv werkt samen met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je een keuze maakt. Lees nu verder over hybride systeem in Smilde installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Lingewaal)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde energie kun jij logischerwijs laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een uitstekende eerste stap naar gasvrij wonen in Asperen.

Zonneboiler aansluiten

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op voldoende warm tapwater, voor sanitair gebruik of om te koken. Deze systemen kun je laten plaatsen in grote en kleine versies. Op basis van het aantal bewoners en energiebehoefte maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of grotere boiler (325 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Asperen installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!