Hybride warmtepomp Assen Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Vaillant, Nefit) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Voorbeelden zijn elektrische cv-ketel, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Assen met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, eenvoudig te installeren en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina signaleer je bruikbare details over werking, geschatte besparing, kosten, energiekosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de “gewone” gasgestookte ketel. Het wordt veel toegepast in Assen. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een simpele en relatief goedkope benadering om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 84%. De CV-ketel “helpt” wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige types dragen bij aan ruimteverwarming, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor eigenlijk elk huis is er een geschikt systeem. Belangrijk: redelijke isolatie is een vereiste. Welke uitvoering matcht bij mijn budget en eisen? Hieronder vind je aanvullende details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk PHNIX).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Assen. Een soort airco-installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze energie gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat converteert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp werkt zeer efficiënt. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €3200.

Makkelijk te installeren

De installateur is er 1 dag mee bezig

Toekomstbestendig

Reduceert gasverbruik met 60%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Assen. Een berekening? Hieronder bekijk je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Assen aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel geeft onze expert een toelichting. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – om en nabij de €330 per jaar. Eveneens beperk je de Co-2 uitstoot tot 1800 kilo. Lekker geld overhouden en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Koekange.

SituatieEnergieconsumptie*Energiekosten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1550 m3 gas€976,5€03000 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel550 m3 gas + 1500 kWh per jaar€646,5€3301800 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Assen? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met prijs van het systeem, installatiekosten, ISDE subsidie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Drenthe.

Kosten van de pomp

Allereerst heb je de prijs van het fysieke product. Een specialist voor het aanleggen kost vaak ongeveer 40% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Assen.

Subsidie (ISDE) in Assen

Het rijk faciliteert in een gulle subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als het warmtenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2300 tot ongeveer € 5000. De uiteindelijke subsidie wordt beïnvloed door het merk en type, vermogen en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te schatten moet je beslist alle baten en kosten in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de energiebesparingen en uiteraard je subsidie. Normaliter is het resultaat een aantrekkelijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met aardwarmte (boring) ligt dit uiteraard hoger.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met allerlei oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als er extra veel vraag is. Zoek daarvoor tenminste een vakbekwame installateur in Assen. Daarnaast kunnen jullie zonnepanelen en/of een zonneboiler aanschaffen. Meer daarover check je in onderstaande alinea.

Combineren met bestaande CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van merken als Elco of natuurlijk Nefit) is nodig. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als de warmtevraag erg hoog is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Noemenswaardig: niet iedere ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens je een systeem kiest. Ook interessant: hybride systeem in Snakkerburen installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Assen)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kan jij mogelijk zelf opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar een energieneutrale woning in Assen.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, voor de bad/douche of in de keuken. Je kunt ze aanschaffen in grote en kleine versies. Afhankelijk van de gezinssituatie en behoefte aan energie zoek jij een kleine (150 liter) of grote variant (350 liter). Via grensverleggende zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Zo kun je overdag energie opwekken die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Assen installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!