Hybride warmtepomp Assendelft Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” verwarmingsketel (als Atag, Intergas, Nefit, Vaillant) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw klassieke cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een groene verwarmingsbron. Populaire voorbeelden zijn elektrische cv-ketel, zonneboiler, het warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Assendelft met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en gunstig voor de energienota. Op deze pagina ontdek je alle details over verschillende soorten, voordelen en nadelen , werking, subsidies en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” verwarmingsketel. We zien het veel in Assendelft. Een dergelijk hybride opstelling is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouw. Een simpele en relatief goedkope wijze om het gasverbruik terug te dringen. Daarbovenop is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 77%. De cv-ketel is alleen nodig als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere types regelen het warme water. Voor bijna iedere situatie is er een passende installatie. Belangrijk: isolatie van dak, vloer en gevel is een voorwaarde. Welk model strookt met mijn budget en eisen? Hieronder vergelijk je aanvullende details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Pico Energy).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Assendelft. Een speciale buitenventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat per leidingen naar de warmtepomp. De pomp transformeert de buitenluchtnaar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit de aangezogen lucht uit huizen. Deze warmte gaat naar de cv-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp heeft een hoog rendement. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Betaalbaar

Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2700.

Gemakkelijk aan te sluiten

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Toekomstbestendig

Beperkt jouw gasverbruik met 60%. Of 0 op de meter?

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Zaanstad. Hoeveel precies? Hieronder lees je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Assendelft aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In het schema worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – tot wel €320 per kalenderjaar. Verder beperk je de Co-2 uitstoot tot 1850 kilo. Lekker geld overhouden en jij bent duurzaam bezig. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Koewacht.

Type systeemStroom & Gas verbruik*Energiekosten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
HR-ketel1600 m3 gas€1008€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel600 m3 gas + 1550 kWh per jaar€688€3201850 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Assendelft? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kostprijs, installatiewerk, subsidies en extra stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Noord-Holland.

Productprijs

De meeste kosten zitten ‘m in de kostprijs van het systeem. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld gezien 25% van de productprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Dit dien je met elkaar te verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Assendelft.

Subsidie (ISDE) in Assendelft

Het rijk heeft een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmtenet en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1700 tot €3000. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het type systeem, het aantal KW en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ramen behoor je alle kosten en baten in een berekening gooien. Kosten systeem + installatiekosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en vanzelfsprekend de subsidie. In het algemeen kom je uit op een serieus rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Hiervoor zijn allerhande opstellingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als je veel warm water gebruikt. Zoek daarvoor zeker een vakbekwame installateur in Assendelft. Ook kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. Meer over al deze combinaties bekijk je hierna.

Combineren met CR-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijv. van Bosch en Viessmann) is wel onmisbaar. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als de warmtevraag erg hoog is. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet elke CV-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Lees je goed in alvorens jij het systeem gaat bestellen. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Sneek installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Zaanstad)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze “extra” stroom kun jij logischerwijs genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Assendelft.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, voor sanitair gebruik of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en gebruik van energie maak je de keuze voor een kleine (150 liter) of grote variant (300 liter). Dankzij een speciaal type zonnecollectoren op jouw dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Assendelft aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!