Hybride warmtepomp Augsbuurt Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” hr-ketel (Atag, Vaillant, Remeha, Intergas) verdwijnt vanaf 2021. Jouw “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen omwisselen voor een groene verwarmingsbron. O.a. een het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel, biomassaketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is ook prijzig. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Augsbuurt met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina vergelijk je handige uitleg over kosten, terugverdientijd, energieverbruik, geschatte besparing en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de welbekende cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Augsbuurt. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en niet al te dure wijze om het gasverbruik te verminderen. Verder is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 83%. De CV-ketel doet alleen z’n werk bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere installaties dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor praktisch elk type woning is er een passende installatie. Goed om te weten: redelijke isolatie is een voorwaarde. Welk model past bij mijn huis? Verderop signaleer je een korte uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check Remeha).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Augsbuurt. Een buitenunit (soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze zet de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat werkt doelmatig. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie laat je al installeren vanaf €3200.

Makkelijk te installeren

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Verantwoord verwarmen

Verminder het gasverbruik met 70%. Denk aan de wereld!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Concrete cijfers? Hieronder bekijk je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Augsbuurt op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – zo rond de €300 per kalenderjaar. Tevens beperk je de uitstoot van CO-2 met 1950 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Lees nu verder over hybride warmtepomp Kolham.

Type installatieGas + Elektra verbruik*Energienota*Besparingen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1700 m3 gas€1071€03150 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel700 m3 gas + 1650 kWh per jaar€771€3001950 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Augsbuurt? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, kosten van de installateur, ISDE subsidie en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Friesland.

Kostprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de investering in de installatie. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, vaak ongeveer 35% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Augsbuurt.

ISDE Subsidie in Augsbuurt

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een vorstelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, het warmtenet, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2000 – €3000. Het totale bedrag is een afgeleide van het type systeem, capaciteit (kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te calculeren behoor je alle kosten en baten optellen en berekenen. De kosten van de installatie, de vermindering van energieverbruik en natuurlijk subsidie. In de regel is het resultaat een aanzienlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8,5 jaar. Voor dure systemen waar een grondboring bij komt kijken ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met verscheidene manieren. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als er extra capaciteit nodig is. Neem wel een gediplomeerde installateur in Augsbuurt. Daarnaast kun jij een zonneboiler en/of zonnepanelen laten installeren. De mening van onze vakmannen lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijv. van AWB of Vaillant) is dan cruciaal. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra capaciteit nodig is. Onder andere op koude dagen. Belangrijk: niet elke traditionele ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat jij het product gaat kopen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Snikzwaag installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kan jij mogelijk genereren met eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting gasvrij wonen in Augsbuurt.

Zonneboiler aansluiten

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt voldoende warm tapwater, in de badkamer of voor de afwas. De boilers zijn er in verschillende groottes. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiebehoefte ga jij voor een kleine (100 liter ) of grote zonneboiler (300 liter). Via speciale zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken die je ‘s avonds gebruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Augsbuurt laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!