Hybride warmtepomp Austerlitz Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse verwarmingsketel (als Atag, Intergas, Remeha, Vaillant) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw klassieke hr-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzaam alternatief. Onder ander elektrische cv-ketel, pelletkachel, infraroodpanelen, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Austerlitz met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en het verbruikt amper gas. Op deze pagina vind je aanvullende details over kosten, voordelen en nadelen , subsidies, energiekosten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” verwarmingsketel. Zeer populair in Austerlitz. Zo’n hybride systeem wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouw. Een simpele en niet al te dure benadering om de gasrekening te drukken. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 76%. De hr-ketel “helpt” als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige systemen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere installaties dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Bedenk wel: redelijke isolatie is vereist. Welke uitvoering sluit aan bij mijn wensen en budget? Hierna ontdek je praktische info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Renson).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Austerlitz. Een buitenunit neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie vindt z’n weg via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van de aangezogen lucht uit huizen. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. Het apparaat is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride apparaat is al verkrijgbaar vanaf €2400.

Makkelijk te installeren

De installateur is er 1 dag mee bezig

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 55%. Slimme keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De investering ligt laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Zeist. Hoeveel precies? Hieronder detecteer je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Austerlitz op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Hiernaast kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – om en nabij de €280 per kalenderjaar. Tevens neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2050 kilo. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Kollum.

Type systeemGas + Elektra verbruik*Energierekening*Besparingen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1800 m3 gas€1134€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel800 m3 gas + 1750 kWh per jaar€854€2802050 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Austerlitz? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met investering van de pomp zelf, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Utrecht.

Kostprijs

Om te beginnen heb je de kostprijs van het systeem. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 45% van het artikel. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Probeer een schatting te maken om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Austerlitz.

Subsidie (ISDE) in Austerlitz

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1500 tot +/- €2800. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het merk, capaciteit (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te calculeren dien je alle aspecten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energienota, en de subsidies. Gewoonlijk volgt een hoog rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met boringen en grondwater ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van minimaal twee warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Hiervoor zijn velerlei oplossingen. De traditionele gas ketel werkt als de warmtevraag erg hoog is. Kies hiervoor minstens een ervaren installateur in Austerlitz. Daarnaast kan jij zonnepanelen / zonneboilers nemen. Meer daarover tref je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van merken als Dietrich of Mark) is dan onmisbaar. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er opeens veel vraag naar warmte is. Dat kan zijn in de koudere maanden. Goed om te weten: niet elke hr-ketel is te combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Zoek ook naar hybride systeem in Soest installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Zeist)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kan je laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een goede stap vooruit richting een energieneutrale woning in Austerlitz.

Combineren met zonneboiler

Door je eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of om te wassen. De boilers zijn er in formaten groot en klein. Met het aantal huisgenoten als basis en gebruik van energie maak je de keuze voor een kleine (175 liter) of een XL-systeem (250 liter). Met een speciaal type zonnecollectoren op jouw dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Austerlitz aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!