Hybride warmtepomp Avenhorn Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende hr-ketel (Intergas, Atag, Nefit, Vaillant) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Bijvoorbeeld infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel, biomassaketel, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Avenhorn met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze website detecteer je praktische informatie over kosten, geschatte besparing, verschillende soorten, werking en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de welbekende CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Avenhorn. Een dergelijk hybride opstelling is zowel interessant voor jaren 80 woningen en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en niet al te dure benadering om het gasverbruik te verminderen. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 72%. De hr-ketel ondersteunt bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere systemen dragen zorg voor water om te douchen. Voor haast elke ruimte is er een rendabel type pomp. Belangrijk: redelijke isolatie is essentieel. Welke installatie sluit aan bij mijn budget en eisen? Hieronder signaleer je aanvullende details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Robur).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Avenhorn. Een buitenunit (airco-achtig systeem) “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie vindt z’n weg via leidingen naar de warmtepomp. Het systeem zet de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, het warme water komt van de CV-ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van luchtstromen uit de woning. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride oplossing is al verkrijgbaar vanaf €2500.

Eenvoudig te plaatsen

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Een 'groen' systeem

Schroeft gasverbruik terug tot 80%. Bewuste energie!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De kostprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Koggenland. Concrete cijfers? Onderstaand bekijk je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Avenhorn op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – zo rond de €460 per 12 maanden. Eveneens verminder jij CO2 uitstoot 2100 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Kollumerpomp.

InstallatieGas + Elektra verbruik*Energielasten*Besparen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1850 m3 gas€1165,5€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel850 m3 gas + 850 kWh per jaar€705,5€4602100 kilo

* Per kalenderjaar (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Avenhorn? (update juni 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, aansluitkosten, subsidies en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Holland.

Prijs van de apparatuur

Allereerst heb je de investering in de installatie. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 35% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Avenhorn.

ISDE Subsidie in Avenhorn

De RVO heeft een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmtenet, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1900 – plus minus €3700. Het totale bedrag komt tot stand op basis van het type, capaciteit (kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te analyseren betaam je alle bovenstaande zaken met elkaar verrekenen. De aanschafkosten, de besparing op je energienota, en de subsidies. Vaak is het resultaat een hoog rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6 jaar. Bij de geavanceerde producten met grondboring (aardbron) gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit is mogelijk met verscheidene systemen. De traditionele gas ketel werkt wanneer dat echt nodig is. Vraag wel een vakbekwame installateur in Avenhorn. Daarnaast kun jij een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Meer daarover lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als Chappée en ook Rendamax) is aan te raden. Je gasketel wordt alleen geactiveerd wanneer extra capaciteit gewenst is. Onder andere bij strenge vorst. Goed om te weten: niet elke hr-ketel werkt samen met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voor je een keuze maakt. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Soesterberg installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Koggenland)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kun je optioneel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een gasvrije woning in Avenhorn.

Combineren met zonneboiler

Via jouw zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken voor sanitair gebruik of voor de afwas. Deze systemen kun je laten plaatsen in grote en kleine versies. Op basis van het aantal bewoners en behoefte aan energie maak je de keuze voor een kleine (150 liter) of een model met extra capaciteit (250 liter). Met behulp van innovatieve zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Avenhorn laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!