Hybride warmtepomp Axel Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke hr-ketel (Vaillant, Remeha, Nefit, Atag) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw “gewone” cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. O.a. een infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, het warmtenet, biomassaketel, zonneboiler of een warmtepomp. Deze laatste optie is het meest interessant, maar is ook prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Axel met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Hier analyseer je aanvullende informatie over subsidies, voordelen en nadelen , geschatte besparing, werking enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw klassieke hr-ketel. Zeer populair in Axel. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope manier om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 72%. De hr-ketel springt alleen bij wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige systemen zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen regelen het warme water. Voor haast elke ruimte is er een passende installatie. Onthoud wel: redelijke isolatie is een vereiste. Welk model spoort met mijn wensen en budget? Hieronder lees je een vergelijking van de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Rotex).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Axel. Een buitenunit met ventilator neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte vindt z’n weg via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De pomp zet de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van luchtstromen uit de woning. Deze warmte gaat naar de cv-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De warmtepomp is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €2400.

Handige snelle montage

Prima te integreren in bestaande woningen.

Verantwoorde keuze

Beperkt jouw gasverbruik met 65%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Terneuzen. Exacte aantallen? Hieronder lees je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Axel op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: je bespaart op je energielasten, en je stoot minder CO-2 uit. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemakkelijk €450 per jaarafrekening. Ook neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2150 kilo. Lekker geld overhouden en daarnaast erg milieubewust. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Kollumerzwaag.

InstallatieEnergieverbruik*Energienota*Besparingen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1900 m3 gas€1197€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel900 m3 gas + 900 kWh per jaar€747€4502150 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Axel? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, installatiekosten, ISDE subsidie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Zeeland.

Kosten

De meeste kosten zitten ‘m in de kosten van de apparatuur. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld zo’n 25% van de productprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Axel.

ISDE Subsidie in Axel

De overheid verleent een historische subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1800 tot +/- €4900. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het model, vermogen (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te schatten moet je beslist alle aspecten in een overzicht plaatsen. De aanschafkosten, de besparing op je energienota, en uiteraard je subsidie. Vaak ontstaat een noemenswaardig rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met water-water en aardbronnen moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn velerlei combinaties. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Zoek daarvoor altijd een vakbekwame installateur in Axel. Tevens kan je zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. Meer daarover lees je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een goede HR-ketel (van een merk als Bosch of Radson) is in deze situatie benodigd. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als de warmtevraag erg hoog is. O.a. op koude dagen. Update: niet elke traditionele ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens je een systeem kiest. Lees nu verder over hybride systeem in Someren installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Terneuzen)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze “extra” stroom kun je optioneel genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een woning zonder gasverbruik in Axel.

Combineren met zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over warm water om te benutten om te douchen of om te wassen. Deze systemen kun je laten plaatsen in verschillende groottes. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik ga jij voor een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (400 liter). Met behulp van speciale zonnecollectoren bovenop je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Axel laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!