Hybride warmtepomp Azewijn Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Remeha, Intergas, Nefit) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw klassieke verwarmingsketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. O.a. een het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboiler, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt gezien als de opvolger van de CV, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Azewijn met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over verschillende soorten, werking, voordelen en nadelen , terugverdientijd enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw huidige ketel cv-ketel. We zien het veel in Azewijn. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouwprojecten. Een probleemloze en vrij betaalbare oplossing om te besparen op de energienota. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik beperk je met gemiddeld 66%. De hr-ketel ondersteunt als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Onthoud wel: isolatie + HR++ glas is cruciaal. Welk model past bij mijn wensen en budget? Verderop vind je meer uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check Samsung).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Azewijn. Een speciale buitenventilator neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte gaat per leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor de aanmaak van heet water? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride apparaat is beschikbaar vanaf €2100.

Makkelijk te installeren

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Duurzame oplossing

Minimaliseert gasverbruik met 80%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is voordelig, jij kan aanspraken maken op subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Montferland. Exacte aantallen? Hieronder signaleer je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Azewijn aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: de totale energielasten gaan naar beneden, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – gemakkelijk €440 per kalenderjaar. Daarnaast verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2200 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Nu ook online: hybride warmtepomp Kommerzijl.

Type opstellingEnergieverbruik*Energielasten*Besparing*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1950 m3 gas€1228,5€03400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel950 m3 gas + 950 kWh per jaar€788,5€4402200 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Azewijn? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, installatiekosten, ISDE subsidie en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Gelderland.

Prijs van de apparatuur

Allereerst heb je de investering in de installatie. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 35% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Dit dien je met elkaar te verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Azewijn.

ISDE Subsidie in Azewijn

De overheid faciliteert in een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmtenet, biomassaketel en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2400 tot €3000. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het type, vermogen (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ontdekken dien je alle kosten en baten optellen en berekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de stroom/gas besparing en vanzelfsprekend de subsidie. Gewoonlijk kom je uit op een interessant rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7 jaar. Voor dure systemen met water-water en aardbronnen ligt dit uiteraard hoger.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Hiervoor zijn tal van opstellingen. De gasketel (CV) blijft werken als het erg koud is. Zoek daarvoor minstens een gediplomeerde installateur in Azewijn. Tevens kan jij zonnepanelen en een zonneboiler nemen. Meer over al deze combinaties tref je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijv. van Bosch of Geveke) is in dit geval benodigd. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als je veel warm water gebruikt. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet iedere ketel werkt samen met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens je een systeem kiest. Ook interessant: hybride systeem in Sommelsdijk installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Montferland)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kan je via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een goede stap richting de “0” op de gasmeter in Azewijn.

Zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, in de badkamer of om te koken. De boilers zijn er in diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en verbruik van energie ga jij voor een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Met een speciaal type zonnecollectoren op je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Zo kun je overdag energie opwekken die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Azewijn laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!