Hybride warmtepomp Baaiduinen Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw huidige ketel cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een gasvrij alternatief. Hierbij kun je denken aan pelletkachel, zonneboiler, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar ook duur. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Baaiduinen met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en gunstig voor de energienota. Hier analyseer je aanvullende uitleg over werking, kosten, subsidies, verschillende soorten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de welbekende mono cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Baaiduinen. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouwprojecten. Een simpele en relatief goedkope oplossing om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 72%. De hr-ketel springt alleen bij bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere uitvoeringen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is essentieel. Welk systeem matcht bij mijn wensen en budget? Verderop ontdek je praktische info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Sanden).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Baaiduinen. Een soort ventilator buiten neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Deze vormt de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp benut de aangezogen lucht uit huizen. Deze warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor de aanmaak van heet water? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride opstelling er er al vanaf €3000.

Makkelijk te installeren

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Milieubewust product

Vermindert gasverbruik met 50%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is relatief goedkoop, de subsidies zijn hoog en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Terschelling. Waar moet ik aan denken? Onderstaand detecteer je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Baaiduinen aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – al gauw €430 per 12 maanden. Bovendien beperk je de Co-2 uitstoot tot 2250 kilo. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu. Lees nu verder over hybride warmtepomp Koningsbosch.

InstallatieVerbruik energie*Energierekening*Besparen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel2000 m3 gas€1260€03450 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel1000 m3 gas + 1000 kWh per jaar€830€4302250 kilo

* Per 12 maanden (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Baaiduinen? (update mei 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met investering van de pomp zelf, kosten van de installateur, Investeringssubsidie duurzame energie en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Friesland.

Kosten van de pomp

Als eerste hebben we de winkelprijs van de warmtepomp. Een specialist voor het aanleggen kost ga uit van 45% van de productprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Baaiduinen.

Subsidie (ISDE) in Baaiduinen

Het rijk faciliteert in een historische subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €900 tot €2700. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het model, het aantal KW en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te begroten dien je alle kosten en baten optellen en berekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de energiebesparingen en natuurlijk subsidie. Meestal kom je uit op een aanzienlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met grondboring (aardbron) moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het werkt namelijk met diverse warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit is mogelijk met allerhande combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig bij piekverbruik. Kies hiervoor tenminste een gecertificeerde installateur in Baaiduinen. Bovendien kun je zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. Meer daarover check je in onderstaande alinea.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijv. van Dru + Rodiac) is in dit geval cruciaal. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als je veel warm water gebruikt. Denk aan situaties in de koudere maanden. Goed om te weten: niet elke traditionele ketel is te combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je overgaat tot de aankoop. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Son installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Terschelling)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun je optioneel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Baaiduinen.

Combineren met zonneboiler

Door je eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om opgewarmd water voor normaal gebruik, voor de bad/douche of in de keuken. De boilers zijn er in grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en energieconsumptie maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of grote variant (325 liter). Dankzij een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Baaiduinen laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!