Hybride warmtepomp Baaium Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” cv-ketel (van Vaillant, Remeha, Nefit, Atag) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw welbekende verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Denk daarbij aan pelletkachel, infraroodpanelen, het warmtenet, zonneboiler, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Baaium met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je bespaart op je energierekening. Op deze pagina ontdek je nuttige uitleg over voordelen en nadelen , terugverdientijd, energieverbruik, geschatte besparing en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige ketel hr-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Baaium. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en meer recente woningen. Een simpele en niet al te dure manier om de gasrekening te drukken. Daarbovenop is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 73%. De hr-ketel “helpt” als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige systemen zijn puur voor de verwarming, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is vereist. Welke uitvoering rijmt met mijn huis? Hieronder bekijk je meer info over de 2 meest populaire installaties (of check Sinclair).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Baaium. Een buitenunit “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze warmte gaat per leidingen naar de warmtepomp. Deze vormt de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van de aangezogen lucht uit huizen. Deze warmte gaat naar de cv-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat is al verkrijgbaar vanaf €2600.

Makkelijk te installeren

Vloerverwarming is niet perse nodig

Milieubewust product

Beperkt jouw gasverbruik met 80%. Denk aan de wereld!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Littenseradiel. Een berekening? Verderop lees je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Baaium aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je bespaart op je energielasten, en je stoot minder CO-2 uit. Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €420 op jaarbasis. Verder daalt jouw Co2 uitstoot met 2300 kilo. Lekker geld overhouden en wel zo duurzaam. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Koningslust.

Type installatieEnergieconsumptie*Energielasten*Besparingen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1500 m3 gas€945€03500 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel500 m3 gas + 1050 kWh per jaar€525€4202300 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Baaium? (update mei 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, installatiekosten, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Friesland.

Productprijs

Allereerst heb je de investering in de installatie. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 40% van de productprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar veel minder (duur) gas. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Baaium.

ISDE Subsidie in Baaium

De landelijke autoriteit heeft een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2400 tot ongeveer € 2800. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het model, vermogen (kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te analyseren moet je beslist alle baten en kosten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de vermindering van energieverbruik en natuurlijk subsidie. Over het algemeen volgt een aanzienlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8 jaar. Bij complexe installaties met water-water en aardbronnen duurt dat aanzienlijk langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor meerdere warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet water voor de douche en keuken, en om alle elektrische producten te laten werken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Je kunt denken aan tal van oplossingen. De gasketel (CV) blijft werken als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Selecteer minstens een ervaren installateur in Baaium. Daarnaast kan jij zonneboilers en ook zonnepanelen nemen. Meer over al deze combinaties bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijv. van Chappée en ook Geveke) is wel nodig. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als de warmtevraag erg hoog is. Onder andere bij strenge vorst. Noemenswaardig: niet iedere ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat jij het product gaat kopen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Son en Breugel installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Littenseradiel)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde energie kan jij mogelijk opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een goede stap richting de “0” op de gasmeter in Baaium.

Zonneboiler aansluiten

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of om te wassen. Je kunt ze aanschaffen in formaten groot en klein. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiebehoefte kies je een kleine (150 liter) of een XL-systeem (250 liter). Met een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Baaium aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!