Hybride warmtepomp Baak Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse hr-ketel (Nefit, Atag, Remeha, Intergas) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw “gewone” hr-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. O.a. een elektrische cv-ketel, biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Baak met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en je bespaart op je energierekening. Hieronder detecteer je praktische informatie over kosten, geschatte besparing, verschillende soorten, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de welbekende CV-ketel op gas. Een vrij gangbare installatie in Baak. Zo’n hybride systeem is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope oplossing om het gasverbruik te verminderen. Verder is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik beperk je met gemiddeld 78%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige installaties zorgen voor een verwarmd huis, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna iedere situatie is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is een voorwaarde. Welk type pomp matcht bij mijn huis? Hierna signaleer je bruikbare info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Sirac).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Baak. Een speciale buitenventilator maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Het apparaat zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit luchtstromen uit de woning. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. Het apparaat werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Betaalbaar

Een hybride opstelling bestel je al vanaf €3000.

Simpele installatie

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 60%. Slimme keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De aanschafprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Bronckhorst. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder analyseer je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Baak op).

Besparen met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – tot wel €410 per 12 maanden. Daarbij verminder jij CO2 uitstoot 2350 kilo. Lekker geld overhouden en daarnaast erg milieubewust. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Koog aan de Zaan.

Type installatieGas + Elektra verbruik*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1550 m3 gas€976,5€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel550 m3 gas + 1100 kWh per jaar€566,5€4102350 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Baak? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, kosten van het installeren, ISDE subsidie en het verwachtte energieverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Gelderland.

Prijs van het systeem

De totale kosten bestaan o.a. uit de kostprijs van het systeem. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 35% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Baak.

Subsidie (ISDE) in Baak

De landelijke autoriteit hanteert een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als pelletkachels, zonneboilers, het warmtenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1700 tot €3100. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het type, vermogen en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te analyseren behoor je alle soorten opbrengsten en kosten verrekenen. De aanschafkosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en uiteraard je subsidie. Meestal ontstaat een serieus rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij complexe installaties waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met tal van oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig op de piekmomenten. Kies hiervoor minstens een betrouwbare installateur in Baak. Tevens kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. Meer daarover check je in onderstaande alinea.

Combineren met bestaande CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een geschikte HR-ketel (bijvoorbeeld van Dietrich en Novum) is dan noodzakelijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er opeens veel vraag naar warmte is. Onder andere in de winter. Update: niet elke traditionele ketel werkt samen met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Sondel installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Bronckhorst)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde energie kun jij logischerwijs met je eigen zonnepanelen genereren. Deze energie kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Baak.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en energiegebruik selecteer je een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (325 liter). Met baanbrekende zonnecollectoren op je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Snel zo'n hybride systeem in Baak laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!