Hybride warmtepomp Baambrugge Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse cv-ketel (van Nefit, Vaillant, Intergas, Atag) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw “oude” verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. O.a. een zonneboiler, elektrische cv-ketel, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Baambrugge met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en het verbruikt amper gas. Hier ontdek je nuttige uitleg over subsidies, verschillende soorten, geschatte besparing, werking enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige ketel verwarmingsketel. Een vrij gangbare installatie in Baambrugge. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en relatief goedkope manier om het gasverbruik te verminderen. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 79%. De cv-ketel is alleen nodig bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige modellen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een passende installatie. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is een vereiste. Welk type pomp past bij mijn huis? Hierna analyseer je meer info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Solarfocus).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Baambrugge. Een soort airco-installatie neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel. Deze transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp profiteert van luchtstromen uit de woning. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het maken van warm tapwater? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride systeem bestel je al vanaf €2200.

Eenvoudig te plaatsen

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Duurzame oplossing

Verkleint jouw gasverbruik met 80%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente De Ronde Venen. Concrete cijfers? Hierna lees je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Baambrugge aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemakkelijk €400 per 12 maanden. Eveneens beperk je de uitstoot van CO-2 met 2400 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en jij bent duurzaam bezig. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Kootstertille.

Type systeemStroom & Gas verbruik*Kosten stroom + gas*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1600 m3 gas€1008€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel600 m3 gas + 1150 kWh per jaar€608€4002400 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Baambrugge? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met investering van de pomp zelf, kosten van de installateur, ISDE subsidie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Utrecht.

Prijs van de apparatuur

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld zo’n 30% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Baambrugge.

Subsidie (ISDE) in Baambrugge

De RVO heeft een historische subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmtenet en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1800 tot +/- €2900. Het totale bedrag komt tot stand op basis van het merk en type, capaciteit (kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te berekenen moet je beslist alle soorten opbrengsten en kosten optellen en berekenen. De totale kosten, de energiebesparingen en de subsidies. Normaal volgt een interessant rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar. Voor dure systemen waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan jij doen met velerlei combinaties. De gasketel (CV) blijft werken bij piekverbruik. Zoek daarvoor wel een gediplomeerde installateur in Baambrugge. Verder kunnen jullie zonneboilers en ook zonnepanelen kiezen. Alles over dit onderwerp bekijk je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van bijvoorbeeld Brink en ook RLM) is in deze situatie noodzakelijk. De gasketel springt bij op de piekmomenten. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet elke cv werkt samen met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat jij het product gaat kopen. Vind alles uit over hybride systeem in Sonnega installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente De Ronde Venen)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kan jij mogelijk zelf opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in Baambrugge.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of voor de afwas. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en energiebehoefte zoek jij een kleine (200 liter) of grotere boiler (400 liter). Met grensverleggende zonnecollectoren op het dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die je zelf in de avond weer verbruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Baambrugge aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!