Hybride warmtepomp Baard Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw huidige ketel gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Populaire voorbeelden zijn elektrische cv-ketel, biomassaketel, zonneboiler, het warmtenet, pelletkachel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Baard met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, ook voor oudere woningen, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl detecteer je bruikbare informatie over kosten, verschillende soorten, voordelen en nadelen , subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de “gewone” cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Baard. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en voordelige benadering om te besparen op de energienota. Daarbovenop is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 67%. De CV-ketel doet alleen z’n werk bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten verwarmen puur de woning, en andere uitvoeringen dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: redelijke isolatie is essentieel. Welk systeem sluit aan bij mijn huis? Hierna lees je praktische info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Solvis).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Baard. Een buitenunit (soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze energie gaat door een leiding naar het binnendeel. Het apparaat zet de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, en de cv-ketel voor warm tapwater. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van luchtstromen uit de woning. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De installatie heeft een hoog rendement. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride systeem er er al vanaf €3300.

Gemakkelijk aan te sluiten

Vloerverwarming is niet perse nodig

Verantwoord verwarmen

Schroeft gasverbruik terug tot 50%. Verantwoordelijkheid nemen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De aanschafprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Littenseradiel. Concrete cijfers? Hierna lees je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Baard aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je stoot minder CO-2 uit. In de tabel geeft onze expert een toelichting. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – tot wel €390 op jaarbasis. Verder daalt jouw Co2 uitstoot met 1600 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en jij bent duurzaam bezig. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Kootwijk.

Type systeemVerbruik energie*Energiekosten*Besparen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€02800 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel650 m3 gas + 1200 kWh per jaar€649,5€3901600 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Baard? (update mei 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met investering van de pomp zelf, aansluitkosten, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Prijs van de apparatuur

Als eerste hebben we de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 30% van de pomp-kosten. Je stroomverbruik neemt toe, maar veel minder (duur) gas. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Baard.

ISDE Subsidie in Baard

De RVO verleent een royale subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1700 tot +/- €2900. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het type, capaciteit (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te analyseren dien je alle bovenstaande zaken in een berekening gooien. De kosten van de installatie, de besparing op energie en de subsidies. Meestal resulteert dit in een aantrekkelijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij complexe installaties waar een grondboring bij komt kijken ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit moet je energiebronnen combineren. Dit kan jij doen met tal van opstellingen. De (CV) gasketel springt aan als het erg koud is. Vraag altijd een vakbekwame installateur in Baard. Verder kan jij zonnepanelen en een zonneboiler kiezen. Alles over dit onderwerp lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een compatibel HR-ketel (bijv. van Atag of natuurlijk Sentry) is aan te raden. De gasgestookte ketel treedt in werking als het echt nodig is. Onder andere op koude dagen. Goed om te weten: niet elke cv kun je combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Zoek ook naar hybride systeem in Spaarndam installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Littenseradiel)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kan jij mogelijk opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een goede stap vooruit richting een gasvrije woning in Baard.

Zonneboiler

Met een eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt opgewarmd water voor normaal gebruik, voor de bad/douche of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in grote en kleine versies. Afhankelijk van de gezinssituatie en energieverbruik maak je de keuze voor een kleine (150 liter) of een XL-systeem (350 liter). Dankzij speciale zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Baard laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!