Hybride warmtepomp Baarland Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Interessante opties zijn het warmtenet, pelletkachel, zonneboiler, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Baarland met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, het past in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Hieronder bekijk je nuttige informatie over subsidies, voordelen en nadelen , kosten, energieverbruik enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” verwarmingsketel. We zien het veel in Baarland. Zo’n hybride systeem wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een probleemloze en vrij betaalbare aanpak om de gasrekening te drukken. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik verminder je zo met 66%. De cv-ketel springt alleen bij bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige installaties zijn puur voor de verwarming, en andere apparaten zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is noodzakelijk. Welk model sluit aan bij mijn budget en eisen? Hieronder detecteer je praktische info over de 2 meest populaire installaties (of check Sonnenkraft).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Baarland. Een buitenunit (soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat door leidingen naar de warmtepomp. Het apparaat converteert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride installatie vind je al vanaf €2300.

Gemakkelijk aan te sluiten

Werkt ook prima met radiatoren

Milieubewust product

Minimaliseert gasverbruik met 50%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Borsele. Concrete cijfers? Verderop lees je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Baarland op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – tot wel €380 per jaar. Tevens reduceer je de CO2 uitstoot met 1650 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Nu ook online: hybride warmtepomp Kootwijkerbroek.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Energienota*Besparing*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1700 m3 gas€1071€02850 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel700 m3 gas + 1250 kWh per jaar€691€3801650 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Baarland? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, aansluitkosten, Investeringssubsidie duurzame energie en extra stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Zeeland.

Prijs van de apparatuur

De meeste kosten zitten ‘m in het tarief voor de pomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, ga uit van 30% van de pomp-kosten. Je stroomverbruik neemt toe, terwijl je minder gas stookt. Verreken de stroom- en gaskosten om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Baarland.

Subsidie (ISDE) in Baarland

Het rijk heeft een vorstelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als pelletkachels, het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €900 – plus minus €3600. De uiteindelijke subsidie hangt af van het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ontdekken dien je alle type kosten en baten verrekenen. De kosten van de installatie, de besparing op je energierekening, en uiteraard je subsidie. Vaak kom je tot een behoorlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met grondboring (aardbron) moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het is afhankelijk van 2 of meer warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit is mogelijk met tal van oplossingen. De traditionele gas ketel werkt op de piekmomenten. Zoek daarvoor altijd een gecertificeerde installateur in Baarland. Verder kun jij zonnepanelen en/of een zonneboiler nemen. Een uitgebreide toelichting bekijk je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van een merk als Dietrich en ook Saunier Duval) is in dit geval benodigd. De gasgestookte ketel treedt in werking als het echt nodig is. Onder andere in de koudere maanden. Noemenswaardig: niet elke hr-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat jij het product gaat kopen. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Spanbroek installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Borsele)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kan je laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting gasvrij wonen in Baarland.

Zonneboiler plaatsen

Door je eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om heet water voor dagelijks gebruik, voor een warme douche of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Met het aantal huisgenoten als basis en energieconsumptie ga jij voor een kleine (175 liter) of grote variant (400 liter). Dankzij krachtige zonnecollectoren op je woning kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken dat je in de avond consumeert.

Wil je een hybride systeem in Baarland laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!