Hybride warmtepomp Baarlo Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende cv-ketel (van Intergas, Atag, Vaillant, Remeha) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Hierbij kun je denken aan pelletkachel, het warmtenet, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Baarlo met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en je bespaart op je energierekening. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl vergelijk je bruikbare details over subsidies, werking, voordelen en nadelen , energieverbruik en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de “gewone” hr-ketel. We zien het veel in Baarlo. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een relatief eenvoudige en betaalbare wijze om het gasverbruik terug te dringen. Daarnaast is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 74%. De cv-ketel ondersteunt bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een oplossing. Onthoud wel: redelijke isolatie is noodzakelijk. Welke installatie strookt met mijn huis? Verderop vind je meer uitleg over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Stiebel-Eltron).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Baarlo. Een soort ventilator buiten onttrekt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze opgevangen warmte vindt z’n weg via een leiding naar het binnendeel. Het apparaat transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De installatie werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride installatie is al verkrijgbaar vanaf €3100.

Simpele installatie

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Verantwoord verwarmen

Verkleint jouw gasverbruik met 55%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is niet duur, de subsidies zijn hoog en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Peel en Maas. Wat is realistisch? Hieronder ontdek je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Baarlo op).

Besparen met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – al gauw €360 per 12 maanden. Daarnaast daalt jouw Co2 uitstoot met 1750 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Kornwerderzand.

InstallatieGas + Elektra verbruik*Energiekosten*Besparen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1800 m3 gas€1134€02950 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel800 m3 gas + 1350 kWh per jaar€774€3601750 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Baarlo? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, installatiewerk, ISDE subsidie en het toekomstige energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Limburg.

Kosten van de pomp

Als eerste hebben we de kosten van de apparatuur. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 40% van de productprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Baarlo.

Subsidie (ISDE) in Baarlo

De overheid hanteert een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €800 tot ongeveer € 4600. Het totale bedrag heeft te maken met het model, vermogen (kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te schatten moet je beslist alle baten en kosten met elkaar verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energienota, en de hoogte van de subsidie. In de regel vloeit hieruit voort een aanzienlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met allerlei opstellingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig op de piekmomenten. Zoek daarvoor minstens een gediplomeerde installateur in Baarlo. Verder kan jij zonnepanelen / zonneboilers laten installeren. Meer daarover check je in onderstaande alinea.

Combineren met de huidige CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een geschikte HR-ketel (van merken als Baxi + Saunier Duval) is wel noodzakelijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er opeens veel vraag naar warmte is. Denk aan situaties in de winter. Goed om te weten: niet elke CV-ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat jij het product gaat kopen. Ook interessant: hybride systeem in Spankeren installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Peel en Maas)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde elektriciteit kun jij uiteraard genereren met eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar gasvrij wonen in Baarlo.

Combineren met zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of in de keuken. Deze producten zijn te koop in formaten groot en klein. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiebehoefte kies je een kleine (200 liter) of grotere boiler (350 liter). Met een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op dat je in de avond consumeert.

Snel zo'n hybride systeem in Baarlo laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!