Hybride warmtepomp Baarn Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” gasgestookte ketel (zoals Atag, Intergas, Vaillant, Nefit) verdwijnt vanaf 2021. Jouw klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Populaire voorbeelden zijn biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Baarn met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, eenvoudig te installeren en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op deze website vind je meer details over verschillende soorten, geschatte besparing, voordelen en nadelen , subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de “gewone” CV-ketel op gas. Een vrij gangbare installatie in Baarn. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een probleemloze en vrij betaalbare benadering om te besparen op de energienota. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 71%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige types dragen bij aan ruimteverwarming, en andere installaties zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een geschikt systeem. Belangrijk: enige vorm van isolatie is essentieel. Welke installatie spoort met mijn huis? Hieronder check je meer uitleg over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Sundez).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Baarn. Een soort ventilator buiten neemt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen energie vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. De pomp transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De warmtepomp werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie er er al vanaf €2800.

Simpele installatie

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Verantwoorde keuze

Minimaliseert gasverbruik met 50%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De investering ligt laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Baarn. Een berekening? Hieronder vind je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Baarn op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: de totale energielasten gaan naar beneden, en je stoot minder CO-2 uit. In het schema worden twee situatie nader bekeken. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – eenvoudig €350 op jaarbasis. Daarnaast daalt jouw Co2 uitstoot met 1800 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Kortehemmen.

Type systeemStroom & Gas verbruik*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1850 m3 gas€1165,5€03000 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel850 m3 gas + 1400 kWh per jaar€815,5€3501800 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Baarn? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, kosten van de installateur, Investeringssubsidie duurzame energie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Utrecht.

Kosten

Als eerste hebben we de kostprijs van het systeem. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, ga uit van 35% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Baarn.

Subsidie (ISDE) in Baarn

Het rijk hanteert een gulle subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €900 tot +/- €3100. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt komt tot stand op basis van het merk, het aantal KW en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ontdekken dien je alle aspecten in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de stroom/gas besparing en de hoogte van de subsidie. Over het algemeen resulteert dit in een aantrekkelijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Bij complexe installaties met boringen en grondwater duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Dit is mogelijk met allerhande oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Selecteer zeker een gecertificeerde installateur in Baarn. Tevens kun jij zonnepanelen / zonneboilers kiezen. Een uitgebreide toelichting check je in onderstaande alinea.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijv. van Agpo of Radson) is in deze situatie onontbeerlijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd wanneer dat echt nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de winter. Noemenswaardig: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat jij het product gaat kopen. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Spannum installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Baarn)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kun jij logischerwijs via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in Baarn.

Zonneboiler toevoegen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je nooit verlegen om heet water voor dagelijks gebruik, voor de bad/douche of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar verschillende groottes. Door te kijken naar aantal inwoners en energiebehoefte selecteer je een kleine (100 liter) of grotere boiler (325 liter). Middels krachtige zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Baarn aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!