Hybride warmtepomp Baars Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit) verdwijnt vanaf 2021. Jouw welbekende verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een gasvrij alternatief. Voorbeelden zijn pelletkachel, zonneboiler, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Baars met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op deze pagina bekijk je meer details over voordelen en nadelen , geschatte besparing, kosten, subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de “gewone” CV-ketel op gas. We zien het veel in Baars. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouwprojecten. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarnaast stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 71%. De CV-ketel “helpt” als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna elke woning is er een geschikt systeem. Belangrijk: isolatie van dak, vloer en gevel is vereist. Welk model rijmt met mijn wensen en budget? Hieronder detecteer je een vergelijking van de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Techneco).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Baars. Een buitenunit maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze energie gaat met een leiding naar het binnendeel. Deze vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. De warmte die hier wordt gewonnen geeft het af aan de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp gaat enorm efficiënt te werk. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage instapprijs

Een hybride opstelling er er al vanaf €3200.

Handige snelle montage

Je hele huis hoeft niet over de kop

Duurzame oplossing

Verminder het gasverbruik met 65%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Steenwijkerland. Waar mag ik op rekenen? Verderop check je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Baars aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – gemiddeld €340 per kalenderjaar. Eveneens beperk je de Co-2 uitstoot tot 1850 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Kortenhoef.

Type opstellingVerbruik energie*Energiekosten*Besparingen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1900 m3 gas€1197€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel900 m3 gas + 1450 kWh per jaar€857€3401850 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Baars? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, aansluitkosten, eventuele subsidie en het verwachtte energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Overijssel.

Prijs van de apparatuur

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit het tarief voor de pomp. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 30% van de pomp-kosten. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Baars.

Subsidie (ISDE) in Baars

De landelijke autoriteit heeft een historische subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2200 tot €3200. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het type, capaciteit (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te begroten moet je alle type kosten en baten in een overzicht plaatsen. De totale kosten, de besparing op je energierekening, en uiteraard je subsidie. Doorgaans resulteert dit in een aantrekkelijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar. Bij de geavanceerde producten waar een grondboring bij komt kijken duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het is afhankelijk van minimaal twee warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit is mogelijk met velerlei opstellingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het erg koud is. Kies hiervoor minstens een betrouwbare installateur in Baars. Bovendien kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers nemen. De tips van onze experts tref je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijvoorbeeld van Dietrich en Novum) is in deze situatie cruciaal. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als het echt nodig is. Dat kan zijn in de koudere maanden. Let op: niet elke cv kun je combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je overgaat tot de aankoop. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Spaubeek installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Steenwijkerland)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde elektriciteit kan jij mogelijk via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Baars.

Combineren met zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in grote en kleine versies. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiegebruik zoek jij een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (325 liter). Middels baanbrekende zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Baars laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!