Hybride warmtepomp Babberich Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende cv-ketel (van Intergas, Remeha, Atag, Nefit) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “gewone” cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Bijvoorbeeld pelletkachel, het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Babberich met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina detecteer je handige details over voordelen en nadelen , energieverbruik, verschillende soorten, energiekosten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw huidige ketel gasgestookte ketel. Het wordt veel toegepast in Babberich. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een simpele en niet al te dure manier om te besparen op de energienota. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik reduceer je met gemiddeld 68%. De CV-ketel “helpt” bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige modellen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een hybride systeem. Onthoud wel: isolatie + HR++ glas is noodzakelijk. Welk type pomp past bij mijn situatie en budget? Onderstaand check je meer details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Technibel).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Babberich. Een soort ventilator buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte vindt z’n weg via een leiding naar het binnendeel. De pomp vormt de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp profiteert van de aangezogen lucht uit huizen. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het systeem gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Relatief goedkoop

Een hybride systeem is al verkrijgbaar vanaf €3300.

Simpele installatie

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Een 'groen' systeem

Beperkt jouw gasverbruik met 70%. Bewuste energie!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De investering ligt laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Zevenaar. Concrete cijfers? Hieronder bekijk je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Babberich aan).

Besparen met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – gemakkelijk €330 per jaarafrekening. Daarbij minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1900 kilo. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Kortgene.

SituatieVerbruik energie*Energienota*Besparing*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1950 m3 gas€1228,5€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel950 m3 gas + 1500 kWh per jaar€898,5€3301900 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Babberich? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, installatiewerk, eventuele subsidie en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Kostprijs

Om te beginnen heb je de winkelprijs van de warmtepomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld zo’n 45% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Verreken de stroom- en gaskosten om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Babberich.

Subsidie (ISDE) in Babberich

De overheid hanteert een historische subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als biomassaketel, het warmtenet, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1600 tot ongeveer € 3400. Het totale bedrag is een afgeleide van het model, vermogen en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te analyseren dien je alle aspecten verrekenen. De aanschafkosten, de energiebesparingen en de subsidies. Doorgaans kom je tot een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar. Bij de geavanceerde producten waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, genoeg warm tapwater, en om over genoeg elektriciteit te beschikken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Je kunt denken aan allerlei manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als de warmtevraag erg hoog is. Vraag minstens een vakbekwame installateur in Babberich. Verder kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen laten installeren. Alles over dit onderwerp tref je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van een merk als Brötje of Radson) is in deze situatie noodzakelijk. De gasketel springt bij bij piekverbruik. Bijvoorbeeld in de winter. Let op: niet elke CV-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voordat jij het product gaat kopen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Spier installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Zevenaar)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde energie kun je eventueel opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Babberich.

Zonneboiler

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, voor de bad/douche of voor de afwas. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en behoefte aan energie ga jij voor een kleine (150 liter) of een model met extra capaciteit (300 liter). Met behulp van innovatieve zonnecollectoren op je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die je ‘s avonds gebruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Babberich laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!