Hybride warmtepomp Babyloniënbroek Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” cv-ketel (van Intergas, Vaillant, Atag, Remeha) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een gasvrij alternatief. Voorbeelden zijn zonneboiler, elektrische cv-ketel, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Babyloniënbroek met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Voordelig, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Hier detecteer je nuttige details over kosten, energiekosten, subsidies, werking en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de welbekende cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Babyloniënbroek. Zo’n hybride oplossing rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en vrij betaalbare aanpak om te besparen op de energienota. Verder is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik minimaliseer je zo met 66%. De hr-ketel “helpt” als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige modellen zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een hybride systeem. Belangrijk: isolatie van dak, vloer en gevel is noodzakelijk. Welke uitvoering past bij mijn huis? Hierna vergelijk je een korte uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over TechniQ-Energy).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Babyloniënbroek. Een buitenunit neemt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze opgevangen warmte vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp profiteert van lucht uit het huis zelf. De warmte die hier wordt gewonnen wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor het maken van warm tapwater. Het systeem gaat enorm efficiënt te werk. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie is al verkrijgbaar vanaf €3400.

Handige snelle montage

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Verantwoorde keuze

Schroeft gasverbruik terug tot 55%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De investering ligt laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Aalburg. Concrete cijfers? Verderop detecteer je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Babyloniënbroek aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – ongeveer zo’n €320 per jaar. Ook reduceer je de CO2 uitstoot met 1950 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je bestrijdt het broeikaseffect. Nu ook online: hybride warmtepomp Koudekerk aan den Rijn.

Type opstellingEnergieconsumptie*Energienota*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel2000 m3 gas€1260€03150 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel1000 m3 gas + 1550 kWh per jaar€940€3201950 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Babyloniënbroek? (update mei 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kostprijs, kosten van het installeren, subsidies en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Brabant.

Productprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit het tarief voor de pomp. Een specialist voor het aanleggen kost doorgaans +/- 30% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Verreken de stroom- en gaskosten om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Babyloniënbroek.

Subsidie (ISDE) in Babyloniënbroek

De overheid hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1900 tot +/- €4700. De uiteindelijke subsidie hangt af van het type, vermogen en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te calculeren moet je beslist alle baten en kosten met elkaar verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de stroom/gas besparing en uiteraard je subsidie. In het algemeen volgt een aanzienlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met boringen en grondwater duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem onderscheidt zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Het systeem werkt samen met diverse warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet tapwater voor direct gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Hiervoor zijn velerlei manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als er extra veel vraag is. Zoek daarvoor tenminste een ervaren installateur in Babyloniënbroek. Daarnaast kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler nemen. Een uitgebreide toelichting lees je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van een merk als Elco en ook Junkers) is in deze situatie noodzakelijk. De gasgestookte ketel treedt in werking als de warmtevraag erg hoog is. Dat kan zijn in de winter. Belangrijk: niet elke gasgestookte ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat je tot een aankoop overgaat. Vind alles uit over hybride systeem in Spierdijk installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Aalburg)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde elektriciteit kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een goede stap vooruit richting een energieneutrale woning in Babyloniënbroek.

Zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt opgewarmd water voor normaal gebruik, voor een warme douche of om te koken. Deze systemen kun je laten plaatsen in diverse afmetingen. Door te kijken naar aantal inwoners en energieconsumptie selecteer je een kleine (150 liter) of grote zonneboiler (350 liter). Met behulp van baanbrekende zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Babyloniënbroek laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!