Hybride warmtepomp Baexem Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, Atag, Intergas) wordt verboden vanaf 2021. Jouw welbekende gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Onder ander biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Baexem met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, het past in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hier signaleer je nuttige details over terugverdientijd, subsidies, kosten, werking en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de “gewone” gasgestookte ketel. Het wordt veel toegepast in Baexem. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een simpele en relatief goedkope manier om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 77%. De hr-ketel ondersteunt als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige installaties zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna elke woning is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is een vereiste. Welk type pomp rijmt met mijn situatie en budget? Onderstaand signaleer je een vergelijking van 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Thercon).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Baexem. Een soort airco die buiten staat “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen warmte vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. Deze zet de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De warmte die hier wordt gewonnen wordt naar de gasketel gestuurd. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het maken van warm tapwater. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3200.

Makkelijk te installeren

Vloerverwarming is niet perse nodig

Duurzame oplossing

Beperkt jouw gasverbruik met 50%. Verantwoorde keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is relatief goedkoop, er zijn aantrekkelijke subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Leudal. Waar mag ik op rekenen? Hierna check je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Baexem aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In de tabel kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – zo rond de €290 per kalenderjaar. Eveneens neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2100 kilo. Goed voor jouw portemonnee en daarnaast erg milieubewust. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Koufurderrige.

Type systeemStroom & Gas verbruik*Energielasten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1600 m3 gas€1008€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel600 m3 gas + 1700 kWh per jaar€718€2902100 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Baexem? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Limburg.

Kostprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kosten van de apparatuur. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 25% van de kostprijs. Het stroomverbruik stijgt, en het gasverbruik neemt af. Dit dien je met elkaar te verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Baexem.

ISDE Subsidie in Baexem

De landelijke autoriteit biedt een vorstelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmtenet en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1200 – plus minus €2900. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt komt tot stand op basis van het type, het aantal KW en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te calculeren dien je alle bovenstaande zaken met elkaar verrekenen. De totale kosten, de besparing op je energierekening, en uiteraard je subsidie. Normaliter is het resultaat een interessant rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar. Bij complexe installaties met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn verschillende opstellingen. De traditionele gas ketel werkt als er extra capaciteit nodig is. Neem minstens een ervaren installateur in Baexem. Verder kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. De tips van onze experts kun je hieronder doornemen.

Combineren met CR-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van bijvoorbeeld Daalderop of natuurlijk Saunier Duval) is echter aan te raden. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp wanneer dat echt nodig is. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Update: niet iedere ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Lees je goed in voor je overgaat tot de aankoop. Lees nu verder over hybride systeem in Spijkerboor installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Leudal)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde energie kan je met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een energieneutrale woning in Baexem.

Zonneboiler toevoegen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of voor de afwas. De boilers zijn er in diverse afmetingen. Op basis van het aantal bewoners en energiebehoefte zoek jij een kleine (100 liter ) of grote variant (325 liter). Via een speciaal type zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Ook een hybride systeem in Baexem installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!