Hybride warmtepomp Baflo Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, Atag, Nefit) wordt verboden vanaf 2021. Jouw klassieke mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Voorbeelden zijn biomassaketel, zonneboiler, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, pelletkachel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Baflo met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hieronder detecteer je bruikbare details over werking, geschatte besparing, energieverbruik, voordelen en nadelen en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de “gewone” verwarmingsketel. We zien het veel in Baflo. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en meer recente woningen. Een simpele en vrij betaalbare manier om het gasverbruik te verminderen. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik beperk je met gemiddeld 85%. De hr-ketel “helpt” bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige installaties verwarmen puur de woning, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor vrijwel elk soort woning is er een passende installatie. Let op: matige tot goede isolatie is vereist. Welk type pomp past bij mijn situatie en budget? Hieronder ontdek je een vergelijking van de 2 meest gekozen opties (en bekijk Thermia).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Baflo. Een buitenunit met ventilator neemt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen energie vindt z’n weg via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het systeem verandert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit luchtstromen uit de woning. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie bestel je al vanaf €2400.

Makkelijk te installeren

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Verantwoorde keuze

Verkleint jouw gasverbruik met 80%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is relatief goedkoop, er zijn aantrekkelijke subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Winsum. Concrete cijfers? Hieronder vind je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Baflo aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde woning (1 persoon) – eenvoudig €280 per jaarafrekening. Ook verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2150 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Krabbendijke.

Type systeemEnergieverbruik*Energielasten*Besparingen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1650 m3 gas€1039,5€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel650 m3 gas + 1750 kWh per jaar€759,5€2802150 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Baflo? (update mei 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en besparing om energie. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Groningen.

Kosten

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kostprijs van het systeem. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld gezien 45% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Dit dien je met elkaar te verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Baflo.

Subsidie (ISDE) in Baflo

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1300 tot ongeveer € 3400. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het model, vermogen en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ramen behoor je alle baten en kosten met elkaar verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de vermindering van energieverbruik en de subsidies. Normaal kom je tot een behoorlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 8,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en stroom voor alle elektrische apparaten moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit is mogelijk met verscheidene opstellingen. De gasketel (CV) blijft werken als er extra veel vraag is. Selecteer wel een betrouwbare installateur in Baflo. Verder kun je zonneboilers en ook zonnepanelen aanschaffen. Meer over al deze combinaties tref je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijvoorbeeld van Brötje en Thermagas) is dan aan te raden. De gasgestookte ketel treedt in werking als er opeens veel vraag naar warmte is. Dat kan zijn in de winter. Actualiteit: niet iedere ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens je een systeem kiest. Ook interessant: hybride systeem in Sprang-Capelle installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Winsum)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze “extra” stroom kan je via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Baflo.

Zonneboiler aansluiten

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of om te koken. Je kunt ze aanschaffen in grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en gebruik van energie selecteer je een kleine (100 liter) of grotere boiler (325 liter). Via speciale zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Baflo aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!