Hybride warmtepomp Bakel Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” verwarmingsketel (als Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Denk daarbij aan het warmtenet, biomassaketel, zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie is het meest interessant, maar is ook prijzig. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Bakel met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en je bespaart op je energierekening. Hieronder check je meer details over verschillende soorten, kosten, subsidies, energiekosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Bakel. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een relatief eenvoudige en niet al te dure wijze om het gasverbruik te verminderen. Daarnaast is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 81%. De CV-ketel doet alleen z’n werk wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige modellen zijn puur voor de verwarming, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een oplossing. Onthoud wel: matige tot goede isolatie is een voorwaarde. Welke installatie sluit aan bij mijn wensen en budget? Hieronder vind je bruikbare info over de 2 meest populaire installaties (of check Thermics Energie).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bakel. Het buitendeel (een soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie gaat via leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp benut aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride systeem bestel je al vanaf €2100.

Makkelijk te installeren

Binnen een dag geïnstalleerd

Verantwoord verwarmen

Minimaliseert gasverbruik met 55%. Slimme keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Gemert-Bakel. Waar mag ik op rekenen? Hieronder lees je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Bakel aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In het schema geeft onze expert een toelichting. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – tot wel €460 per jaarafrekening. Ook beperk je de Co-2 uitstoot tot 2200 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je bestrijdt het broeikaseffect. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Kraggenburg.

Type opstellingStroom & Gas verbruik*Kosten stroom + gas*Besparing*CO2-uitstoot
HR-ketel1700 m3 gas€1071€03400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel700 m3 gas + 850 kWh per jaar€611€4602200 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Bakel? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met aankoopkosten, kosten van het installeren, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Brabant.

Prijs van de apparatuur

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de winkelprijs van de warmtepomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 25% van het artikel. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar veel minder (duur) gas. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Bakel.

Subsidie (ISDE) in Bakel

De RVO biedt een gulle subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als infraroodpanelen, zonneboilers, het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1200 – €3100. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, het aantal KW en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te analyseren moet je alle baten en kosten optellen en berekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energienota, en vanzelfsprekend de subsidie. Over het algemeen kom je uit op een hoog rendement + gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch waar een grondboring bij komt kijken duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het is afhankelijk van 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan verschillende oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Kies hiervoor tenminste een betrouwbare installateur in Bakel. Daarnaast kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler installeren. De mening van onze vakmannen lees je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijvoorbeeld van Elco of Geveke) is dan benodigd. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je opeens veel warm water gebruikt. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel is te combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens jij het systeem gaat bestellen. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Sprundel installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Gemert-Bakel)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kan je laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in Bakel.

Zonneboiler aansluiten

Met een eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten voor sanitair gebruik of om te koken. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie selecteer je een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (300 liter). Dankzij slimme zonnecollectoren op het huis wordt water opgewarmd. Zo kun je overdag energie opwekken dat je in de avond consumeert.

Ook een hybride systeem in Bakel aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!