Hybride warmtepomp Balgoij Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Nefit, Vaillant, Intergas) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een groene verwarmingsbron. Voorbeelden zijn biomassaketel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, zonneboiler, het warmtenet of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Balgoij met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Niet al te duur, het past in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Op deze website bekijk je meer details over terugverdientijd, voordelen en nadelen , geschatte besparing, energiekosten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de oude & vertrouwde gasgestookte ketel. We zien het veel in Balgoij. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Een simpele en voordelige oplossing om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarbovenop stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 65%. De hr-ketel ondersteunt als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige systemen zorgen voor een verwarmd huis, en andere apparaten zijn puur voor het opwarmen van water. Voor praktisch elk type woning is er een hybride systeem. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is noodzakelijk. Welke uitvoering rijmt met mijn huis? Hieronder signaleer je meer details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Vaillant).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Balgoij. Een soort airco buiten haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen energie gaat door leidingen naar het binnendeel. Het systeem transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van afgezogen ventilatielucht in de woning. De warmte die hier wordt gewonnen wordt getransporteerd naar de CV. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor de centrale verwarming en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride oplossing is al verkrijgbaar vanaf €3400.

Makkelijk te installeren

Werkt ook prima met radiatoren

Toekomstbestendig

Beperkt jouw gasverbruik met 50%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is voordelig, jij kan aanspraken maken op subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Wijchen. Dat klinkt goed, maar concreet? Verderop bekijk je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Balgoij aan).

Besparen met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de CO2-uitstoot daalt. Hiernaast vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – al gauw €430 op jaarbasis. Ook neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2350 kilo. Lekker geld overhouden en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Krimpen aan de Lek.

Type opstellingStroom & Gas verbruik*Energielasten*Besparing*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1850 m3 gas€1165,5€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel850 m3 gas + 1000 kWh per jaar€735,5€4302350 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Balgoij? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, kosten van de installateur, subsidies en besparing om energie. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Gelderland.

Prijs van de apparatuur

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 30% van de pomp-kosten. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Balgoij.

ISDE Subsidie in Balgoij

De overheid heeft een historische subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1600 tot €4300. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het merk, vermogen en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te schatten behoor je alle aspecten in een berekening gooien. De kosten van de installatie, de stroom/gas besparing en de hoogte van de subsidie. In de regel kom je tot een behoorlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 6,5 jaar. Bij complexe installaties waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit is mogelijk met verscheidene systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het erg koud is. Selecteer tenminste een ervaren installateur in Balgoij. Tevens kun je zonneboilers en ook zonnepanelen aanschaffen. Een uitgebreide toelichting bekijk je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijvoorbeeld van Baxi of Thermagas) is echter nodig. De gasketel springt bij als het echt nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Tip: niet elke cv werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens je een systeem kiest. Zoek ook naar hybride systeem in St. Annaparochie installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Wijchen)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kan jij mogelijk zelf opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Balgoij.

Combineren met zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of om te koken. Deze producten zijn te koop in grote en kleine versies. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik zoek jij een kleine (200 liter) of grote variant (275 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren op je woning kan water worden verwarmd. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Balgoij laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!