Hybride warmtepomp Balkbrug Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele verwarmingsketel (als Remeha, Vaillant, Nefit, Atag) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. O.a. een elektrische cv-ketel, biomassaketel, pelletkachel, het warmtenet, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Balkbrug met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl vergelijk je bruikbare details over verschillende soorten, voordelen en nadelen , kosten, werking en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke verwarmingsketel. We zien het veel in Balkbrug. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouw. Een ongecompliceerde en betaalbare aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 60%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige apparaten zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere apparaten dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een passende installatie. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is een vereiste. Welk model matcht bij mijn wensen en budget? Hieronder vergelijk je praktische info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Waterkotte).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Balkbrug. Een soort airco-installatie haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen energie gaat via leidingen naar de warmtepomp. De pomp converteert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie werkt zeer efficiënt. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie vind je al vanaf €2000.

Handige snelle montage

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Erg milieuvriendelijk

Verminder het gasverbruik met 70%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Hardenberg. Wat is realistisch? Verderop vind je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Balkbrug aan).

Besparen met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemakkelijk €400 per jaarafrekening. Daarnaast reduceer je de CO2 uitstoot met 1650 kilo. Goed voor jouw portemonnee en jij bent duurzaam bezig. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Krommenie.

InstallatieGas + Elektra verbruik*Energiekosten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel2000 m3 gas€1260€02850 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel1000 m3 gas + 1150 kWh per jaar€860€4001650 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Balkbrug? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, kosten van de installateur, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Overijssel.

Prijs van het systeem

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de investering in de installatie. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 35% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar veel minder (duur) gas. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Balkbrug.

Subsidie (ISDE) in Balkbrug

De RVO heeft een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1800 tot €3300. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het model, vermogen (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te achterhalen moet je beslist alle baten en kosten verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de energie die je minder gaat verbruiken, en natuurlijk subsidie. Over het algemeen is het resultaat een behoorlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met boringen en grondwater ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd minimaal twee warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, warm water om te douchen en te wassen, en voor voldoende elektriciteit zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met tal van opstellingen. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Zoek daarvoor zeker een gecertificeerde installateur in Balkbrug. Bovendien kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van een merk als Chappée of Rodiac) is in deze situatie benodigd. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er extra capaciteit nodig is. Denk aan situaties in de winter. Actualiteit: niet elke cv werkt samen met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens jij het systeem gaat bestellen. Ook interessant: hybride systeem in Stadskanaal installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Hardenberg)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kan je via je eigen zonnepanelen opwekken. Je ‘groene’ elektriciteit wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een uitstekende eerste stap naar de “0” op de gasmeter in Balkbrug.

Combineren met zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op voldoende warm tapwater, voor een warme douche of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik ga jij voor een kleine (150 liter) of grote zonneboiler (400 liter). Met behulp van baanbrekende zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Balkbrug aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!