Hybride warmtepomp Ballum Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, Atag, Nefit) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw “oude” gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Denk daarbij aan zonneboiler, elektrische cv-ketel, biomassaketel, pelletkachel, het warmtenet of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, maar ook duur. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Ballum met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Met behulp van deze site bekijk je handige informatie over subsidies, verschillende soorten, kosten, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde gasgestookte ketel. Een vrij gangbare installatie in Ballum. Zo’n hybride oplossing is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Een relatief eenvoudige en niet al te dure oplossing om het gasverbruik te verminderen. Verder is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 65%. De cv-ketel is alleen nodig bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere types dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor eigenlijk elk huis is er een oplossing. Onthoud wel: redelijke isolatie is benodigd. Welke installatie strookt met mijn woning? Hieronder bekijk je aanvullende details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Western Airconditioning).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Ballum. Een soort airco die buiten staat neemt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen energie gaat door een leiding naar het binnendeel. Het apparaat converteert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp werkt doelmatig. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €2200.

Simpele installatie

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Milieubewust product

Reduceert gasverbruik met 50%. Of 0 op de meter?

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is niet duur, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Ameland. Concrete cijfers? Onderstaand signaleer je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Ballum op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. Hiernaast vind je een rekenvoorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – eenvoudig €370 per jaarafrekening. Daarnaast daalt jouw Co2 uitstoot met 1800 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Kruiningen.

SituatieStroom & Gas verbruik*Kosten stroom + gas*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1600 m3 gas€1008€03000 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel600 m3 gas + 1300 kWh per jaar€638€3701800 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Ballum? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kostprijs, kosten van het installeren, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Friesland.

Kosten van de pomp

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kostprijs van het systeem. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 35% van de verkoopprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, terwijl je minder gas stookt. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Ballum.

ISDE Subsidie in Ballum

Het rijk hanteert een historische subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van biomassaketel, het warmtenet, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €800 tot €3700. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen (kW) en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te achterhalen moet je alle soorten opbrengsten en kosten met elkaar verrekenen. De kosten van de installatie, de besparing op je energienota, en de hoogte van de subsidie. Doorgaans kom je uit op een aantrekkelijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Voor dure systemen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken heb je veel vermogen nodig (combineren). Hiervoor zijn tal van oplossingen. De (CV) gasketel springt aan als er extra veel vraag is. Vraag zeker een betrouwbare installateur in Ballum. Daarbij kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. De tips van onze experts lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van bijvoorbeeld Atag of Mark) is benodigd. De gasketel springt bij als er extra capaciteit nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Actualiteit: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat je tot een aankoop overgaat. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Staphorst installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Ameland)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kun je optioneel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar een gasvrije woning in Ballum.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of in de keuken. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Afhankelijk van de gezinssituatie en behoefte aan energie zoek jij een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (300 liter). Middels speciale zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wordt er warm water opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Ook een hybride systeem in Ballum laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!