Hybride warmtepomp Banholt Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse cv-ketel (van Atag, Intergas, Remeha, Vaillant) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw “oude” CV-ketel op gas mag je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Onder ander infraroodpanelen, het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Banholt met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en gunstig voor de energienota. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl detecteer je praktische informatie over subsidies, terugverdientijd, voordelen en nadelen , werking en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de “gewone” verwarmingsketel. Het wordt veel toegepast in Banholt. Zo’n hybride systeem wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een probleemloze en betaalbare manier om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 67%. De hr-ketel “helpt” als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige systemen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere systemen dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna iedere situatie is er een hybride systeem. Let op: isolatie + HR++ glas is een vereiste. Welk systeem spoort met mijn situatie en budget? Verderop vergelijk je bruikbare info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check YORK).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Banholt. Een soort ventilator buiten neemt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze energie gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. De warmtepomp zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp profiteert van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De warmtepomp heeft een hoog rendement. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem er er al vanaf €2600.

Gemakkelijk aan te sluiten

Je hele huis hoeft niet over de kop

Toekomstbestendig

Verkleint jouw gasverbruik met 50%. Voor de langetermijn!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De investering ligt laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Eijsden-Margraten. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder lees je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Banholt aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je energienota valt lager uit, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Op onze website kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – gemakkelijk €350 per jaar. Bovendien beperk je de Co-2 uitstoot tot 1900 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Kudelstaart.

SituatieEnergieverbruik*Energierekening*Besparing*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1700 m3 gas€1071€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel700 m3 gas + 1400 kWh per jaar€721€3501900 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Banholt? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, installatiewerk, ISDE subsidie en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Limburg.

Kosten van de pomp

Om te beginnen heb je het tarief voor de pomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, ga uit van 25% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Banholt.

ISDE Subsidie in Banholt

De overheid biedt een historische subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1300 tot ongeveer € 2600. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het merk, het aantal KW en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te analyseren betaam je alle aspecten verrekenen. De kosten van de installatie, de energiebesparingen en natuurlijk subsidie. Normaliter is het resultaat een aanzienlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7,5 jaar. Voor dure systemen waar een grondboring bij komt kijken gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Hiervoor zijn verscheidene oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig op de piekmomenten. Zoek daarvoor minstens een gecertificeerde installateur in Banholt. Tevens kan je zonnepanelen en een zonneboiler kiezen. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijvoorbeeld van Buderus en ook Remeha) is echter nodig. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer dat echt nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld op koude dagen. Belangrijk: niet elke hr-ketel is te combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voor je een keuze maakt. Zoek ook naar hybride systeem in Startenhuizen installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Eijsden-Margraten)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kun je eventueel genereren met eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Banholt.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten voor een warme douche of in de keuken. Ze zijn verkrijgbaar diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieverbruik maak je de keuze voor een kleine (150 liter) of een XL-systeem (300 liter). Met behulp van speciale zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Ook een hybride systeem in Banholt aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!