Hybride warmtepomp Barchem Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Intergas, Nefit, Vaillant) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw huidige ketel gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Interessante opties zijn zonneboiler, het warmtenet, pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Barchem met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en je bespaart op je energierekening. Op deze website ontdek je meer informatie over kosten, werking, voordelen en nadelen , energieverbruik enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw klassieke verwarmingsketel. Het wordt veel toegepast in Barchem. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en voordelige oplossing om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Verder is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik verminder je zo met 79%. De cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige installaties verwarmen puur de woning, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een passende installatie. Goed om te weten: redelijke isolatie is een voorwaarde. Welke installatie sluit aan bij mijn woning? Onderstaand vind je praktische info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Kleventa).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Barchem. Een buitenunit met ventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp profiteert van lucht uit het huis zelf. Deze warmte wordt naar de gasketel gestuurd. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat is bijzonder effectief. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling er er al vanaf €2200.

Simpele installatie

Werkt ook prima met radiatoren

Milieubewust product

Verkleint jouw gasverbruik met 65%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Lochem. Dat klinkt goed, maar concreet? Hierna analyseer je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Barchem op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – om en nabij de €320 per jaarafrekening. Bovendien reduceer je de CO2 uitstoot met 2050 kilo. Flink wat goed besparen en goed voor het milieu. Lees nu verder over hybride warmtepomp Kwadendamme.

Type systeemVerbruik energie*Kosten stroom + gas*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1850 m3 gas€1165,5€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel850 m3 gas + 1550 kWh per jaar€845,5€3202050 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Barchem? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Gelderland.

Kostprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit het tarief voor de pomp. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 25% van de pomp-kosten. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Barchem.

ISDE Subsidie in Barchem

De RVO verleent een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €900 – plus minus €3100. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt komt tot stand op basis van het merk, vermogen (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ramen moet je beslist alle variabelen verrekenen. De totale kosten, de besparing op gas, en uiteraard je subsidie. Vaak kom je uit op een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waar een grondboring bij komt kijken gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je bent genoodzaakt te kiezen voor meerdere warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Hiervoor zijn tal van oplossingen. De (CV) gasketel springt aan op de piekmomenten. Vraag tenminste een vakbekwame installateur in Barchem. Verder kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. Meer daarover lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van een merk als AWB en Viessmann) is in dit geval nodig. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als het echt nodig is. Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Update: niet elke gasgestookte ketel kun je combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens je een systeem kiest. Ook interessant: hybride systeem in Stedum installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Lochem)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde elektriciteit kun je optioneel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Barchem.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van warm water om te benutten in de badkamer of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar diverse afmetingen. Door te kijken naar aantal inwoners en verbruik van energie kies je een kleine (200 liter) of grotere boiler (325 liter). Dankzij innovatieve zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Barchem aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!