Hybride warmtepomp Barendrecht Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “gewone” cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een duurzaam alternatief. Bijvoorbeeld pelletkachel, het warmtenet, elektrische cv-ketel, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Barendrecht met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en gunstig voor de energienota. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je meer informatie over kosten, werking, verschillende soorten, energiekosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel mono cv-ketel. Het wordt veel toegepast in Barendrecht. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en meer recente woningen. Een simpele en voordelige oplossing om de gasrekening te drukken. Verder is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik minimaliseer je zo met 80%. De cv-ketel ondersteunt als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige installaties zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is cruciaal. Welk model past bij mijn situatie en budget? Onderstaand check je meer uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check Masser).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Barendrecht. Een buitenunit (airco-achtig systeem) neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie gaat met leidingen naar het binnendeel. Deze transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp werkt doelmatig. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride installatie er er al vanaf €2900.

Gemakkelijk aan te sluiten

Prima te integreren in bestaande woningen.

Milieubewust product

Verkleint jouw gasverbruik met 50%. Of 0 op de meter?

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Barendrecht. Hoeveel precies? Hierna detecteer je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Barendrecht aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – tot wel €310 per kalenderjaar. Tevens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2100 kilo. Lekker geld overhouden en wel zo duurzaam. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Kwadijk.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Energiekosten*Besparingen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1900 m3 gas€1197€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel900 m3 gas + 1600 kWh per jaar€887€3102100 kilo

* Per kalenderjaar (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Barendrecht? (update juni 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, eventuele subsidie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Zuid-Holland.

Kosten

Om te beginnen heb je de investering in de installatie. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld gezien 25% van het artikel. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar veel minder (duur) gas. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Barendrecht.

Subsidie (ISDE) in Barendrecht

De RVO verleent een historische subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €900 tot €5000. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ontdekken moet je beslist alle soorten opbrengsten en kosten in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energierekening, en vanzelfsprekend de subsidie. Doorgaans kom je uit op een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. Bij complexe installaties waarbij geboord moet worden (aardwarmte) gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het systeem werkt samen met minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit is mogelijk met allerhande combinaties. De gasketel (CV) blijft werken als het erg koud is. Selecteer minstens een gecertificeerde installateur in Barendrecht. Daarnaast kunnen jullie zonneboilers en ook zonnepanelen kiezen. De mening van onze vakmannen lees je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijvoorbeeld van Dietrich en Nefit) is aan te raden. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als je opeens veel warm water gebruikt. Denk aan situaties in de winter. Actualiteit: niet iedere ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat jij het product gaat kopen. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Steenbergen installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Barendrecht)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De stroom kun je optioneel genereren met eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Barendrecht.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, voor een warme douche of om te wassen. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en energieverbruik zoek jij een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (400 liter). Via een speciaal type zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Ook een hybride systeem in Barendrecht laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!