Hybride warmtepomp Barneveld Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Intergas, Atag) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Onder ander biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, pelletkachel, zonneboiler of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Barneveld met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze website bekijk je alle informatie over kosten, geschatte besparing, terugverdientijd, werking enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel gasgestookte ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Barneveld. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope manier om het gasverbruik te verminderen. Ook is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 60%. De hr-ketel doet alleen z’n werk bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige types zijn puur voor de verwarming, en andere installaties zijn puur voor het opwarmen van water. Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Onthoud wel: matige tot goede isolatie is noodzakelijk. Welk model sluit aan bij mijn budget en eisen? Onderstaand lees je meer info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Oilon).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Barneveld. Een soort airco-installatie neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze warmte gaat met leidingen naar het binnendeel. Deze converteert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem er er al vanaf €2900.

Makkelijk te installeren

Prima te integreren in bestaande woningen.

Milieubewust product

Reduceert gasverbruik met 55%. Denk aan de wereld!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is niet duur, de subsidies zijn hoog en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Barneveld. Hoeveel precies? Hieronder check je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Barneveld op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je bespaart op je energielasten, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Rechts geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde woning (1 persoon) – ongeveer zo’n €290 per jaar. Daarnaast verminder jij CO2 uitstoot 2200 kilo. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Laag Zuthem.

Type opstellingStroom & Gas verbruik*Energienota*Besparing*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel2000 m3 gas€1260€03400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel1000 m3 gas + 1700 kWh per jaar€970€2902200 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Barneveld? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, kosten van de installateur, ISDE subsidie en extra stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Gelderland.

Prijs van de apparatuur

Allereerst heb je de kostprijs van het systeem. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 40% van de kostprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Barneveld.

ISDE Subsidie in Barneveld

De overheid hanteert een royale subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1700 – plus minus €3900. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te achterhalen behoor je alle baten en kosten met elkaar verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energierekening, en de subsidies. Over het algemeen vloeit hieruit voort een behoorlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 8 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met water-water en aardbronnen gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet water voor de douche en keuken, en om alle elektrische producten te laten werken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met velerlei systemen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als er extra veel vraag is. Vraag altijd een gecertificeerde installateur in Barneveld. Verder kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. Meer over al deze combinaties tref je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een goede HR-ketel (van bijvoorbeeld Chappée en ook Geveke) is in dit geval onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als het echt nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Noemenswaardig: niet elke traditionele ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Lees je goed in voor je overgaat tot de aankoop. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Steenderen installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Barneveld)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde elektriciteit kan jij mogelijk via je eigen zonnepanelen opwekken. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Barneveld.

Zonneboiler plaatsen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je er goed bij. Je hebt opgewarmd water voor normaal gebruik, voor de bad/douche of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Met het aantal huisgenoten als basis en verbruik van energie ga jij voor een kleine (150 liter) of grotere boiler (275 liter). Via slimme zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Barneveld laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!