Hybride warmtepomp Barsingerhorn Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” verwarmingsketel (als Vaillant, Intergas, Nefit, Atag) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzaam alternatief. Bijvoorbeeld zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, het warmtenet of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Barsingerhorn met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je bespaart op je energierekening. Op de site detecteer je handige details over subsidies, energieverbruik, werking, terugverdientijd enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw klassieke CV-ketel op gas. We zien het veel in Barsingerhorn. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouw. Een simpele en betaalbare wijze om het gasverbruik te verminderen. Ook is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 79%. De cv-ketel ondersteunt als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige apparaten dragen bij aan ruimteverwarming, en andere installaties zorgen voor alleen warm tapwater. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Let op: redelijke isolatie is een voorwaarde. Welk type pomp strookt met mijn situatie en budget? Hieronder signaleer je meer info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk SmartHeat).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Barsingerhorn. Een ‘airco achtig’ toestel “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het systeem converteert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De installatie heeft een hoog rendement. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2800.

Eenvoudig te plaatsen

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Duurzame oplossing

Verminder het gasverbruik met 55%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De investering ligt laag, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Hollands Kroon. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder bekijk je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Barsingerhorn aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. In de tabel kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemiddeld €280 op jaarbasis. Ook verminder jij CO2 uitstoot 2250 kilo. Flink wat goed besparen en daarnaast erg milieubewust. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Laag-Keppel.

Type opstellingStroom & Gas verbruik*Energienota*Besparing*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1500 m3 gas€945€03450 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel500 m3 gas + 1750 kWh per jaar€665€2802250 kilo

* Per 12 maanden (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Barsingerhorn? (update mei 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, installatiekosten, eventuele subsidie en het toekomstige energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Holland.

Prijs van het systeem

Om te beginnen heb je de kostprijs van het systeem. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld zo’n 30% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Barsingerhorn.

ISDE Subsidie in Barsingerhorn

De landelijke autoriteit hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1200 – plus minus €2900. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het type, capaciteit (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te begroten moet je alle type kosten en baten optellen en berekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de energie die je minder gaat verbruiken, en uiteraard je subsidie. Doorgaans vloeit hieruit voort een noemenswaardig rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 6 jaar. Bij complexe installaties met water-water en aardbronnen ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Je kunt denken aan velerlei systemen. De traditionele gas ketel werkt wanneer dat echt nodig is. Selecteer wel een ervaren installateur in Barsingerhorn. Daarbij kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen laten installeren. De tips van onze experts bekijk je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een geschikte HR-ketel (bijvoorbeeld van Daalderop of Geveke) is in dit geval onontbeerlijk. De gasgestookte ketel treedt in werking als je opeens veel warm water gebruikt. Onder andere in de koudere maanden. Update: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je een keuze maakt. Vind alles uit over hybride systeem in Steenenkamer installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Hollands Kroon)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde elektriciteit kan je via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een goede stap richting gasvrij wonen in Barsingerhorn.

Zonneboiler

Met een eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of in de keuken. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieverbruik kies je een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (325 liter). Middels grensverleggende zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Barsingerhorn aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!