Hybride warmtepomp Batenburg Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele hr-ketel (Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw huidige ketel mono cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Denk daarbij aan zonneboiler, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Batenburg met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Voordelig, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Hieronder detecteer je bruikbare uitleg over verschillende soorten, werking, geschatte besparing, energiekosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke hr-ketel. Zeer populair in Batenburg. Zo’n hybride oplossing is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een simpele en vrij betaalbare manier om het gasverbruik te verminderen. Daarbovenop stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 66%. De hr-ketel springt alleen bij als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige modellen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere modellen regelen het warme water. Voor bijna elke woning is er een geschikt systeem. Let op: enige vorm van isolatie is vereist. Welk systeem past bij mijn huis? Hierna check je bruikbare info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Ecensy).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Batenburg. Een soort ventilator buiten neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze warmte gaat via leidingen naar het binnendeel van de installatie. De pomp converteert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor de aanmaak van heet water? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Relatief goedkoop

Een hybride systeem vind je al vanaf €2200.

Eenvoudig te plaatsen

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Erg milieuvriendelijk

Verkleint jouw gasverbruik met 75%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is voordelig, er zijn aantrekkelijke subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Wijchen. Hoeveel precies? Hieronder vind je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Batenburg op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je energienota valt lager uit, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – gemiddeld €450 op jaarbasis. Ook reduceer je de CO2 uitstoot met 2350 kilo. Lekker geld overhouden en je bestrijdt het broeikaseffect. Lees nu verder over hybride warmtepomp Lage Mierde.

Type opstellingStroom & Gas verbruik*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1600 m3 gas€1008€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel600 m3 gas + 900 kWh per jaar€558€4502350 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Batenburg? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met aankoopkosten, kosten van de installateur, hoogte van de subsidie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Kosten van de pomp

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kostprijs van het systeem. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 40% van de productprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Batenburg.

Subsidie (ISDE) in Batenburg

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1600 tot +/- €4800. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het type, capaciteit (kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te calculeren dien je alle baten en kosten in een berekening gooien. De totale kosten, de stroom/gas besparing en de subsidies. Gewoonlijk is het resultaat een aanzienlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Bij complexe installaties met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem onderscheidt zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Je kunt denken aan tal van systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het erg koud is. Kies hiervoor altijd een ervaren installateur in Batenburg. Bovendien kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Alles over dit onderwerp lees je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijv. van Brötje en ook Intergas) is nodig. De gasketel springt bij als er extra capaciteit nodig is. O.a. in de koudere maanden. Tip: niet iedere ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je overgaat tot de aankoop. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Steenwijk installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Wijchen)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kan jij mogelijk zelf opwekken met zonnepanelen. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een goede stap richting gasvrij wonen in Batenburg.

Zonneboiler aansluiten

Met een eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of voor de afwas. Deze systemen kun je laten plaatsen in formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en behoefte aan energie ga jij voor een kleine (100 liter) of grote variant (400 liter). Dankzij innovatieve zonnecollectoren op jouw dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Batenburg aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!