Hybride warmtepomp Bathmen Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende hr-ketel (Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw klassieke CV-ketel op gas mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. O.a. een pelletkachel, elektrische cv-ketel, het warmtenet, biomassaketel, zonneboiler of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Bathmen met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op de site signaleer je alle details over werking, voordelen en nadelen , subsidies, verschillende soorten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke mono cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Bathmen. Zo’n hybride systeem wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een simpele en vrij betaalbare oplossing om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 63%. De CV-ketel doet alleen z’n werk bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types zijn puur voor de verwarming, en andere apparaten zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een geschikt systeem. Bedenk wel: matige tot goede isolatie is essentieel. Welk type pomp sluit aan bij mijn wensen en budget? Hieronder vind je een vergelijking van de 2 meest populaire installaties (of check Ecoforest).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bathmen. Een buitenunit maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat met een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van lucht uit het huis zelf. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. Het systeem gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride oplossing bestel je al vanaf €2600.

Makkelijk te installeren

De installateur is er 1 dag mee bezig

Verantwoord verwarmen

Vermindert gasverbruik met 80%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Deventer. Een berekening? Onderstaand ontdek je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Bathmen aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – ongeveer zo’n €440 per 12 maanden. Daarbij beperk je de Co-2 uitstoot tot 2400 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en jij bent duurzaam bezig. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Lage Vuursche.

SituatieEnergieverbruik*Kosten stroom + gas*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1650 m3 gas€1039,5€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel650 m3 gas + 950 kWh per jaar€599,5€4402400 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Bathmen? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Overijssel.

Productprijs

Om te beginnen heb je de winkelprijs van de warmtepomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld gezien 25% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Bathmen.

Subsidie (ISDE) in Bathmen

De RVO faciliteert in een royale subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmtenet, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €900 – plus minus €3900. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, vermogen (kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te schatten behoor je alle soorten opbrengsten en kosten met elkaar verrekenen. De kosten van de installatie, de energie die je minder gaat verbruiken, en de subsidies. Normaal kom je tot een interessant rendement + gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6 jaar. Voor dure systemen met water-water en aardbronnen moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met velerlei systemen. De gasketel (CV) blijft werken bij piekverbruik. Vraag wel een ervaren installateur in Bathmen. Tevens kun jij zonnepanelen / zonneboilers nemen. Meer over al deze combinaties lees je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van bijvoorbeeld Dru en Saunier Duval) is dan onmisbaar. Je gasketel wordt alleen geactiveerd op de piekmomenten. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Tip: niet elke hr-ketel werkt samen met een warmtepomp. Lees je goed in voor je overgaat tot de aankoop. Lees nu verder over hybride systeem in Steenwijkerwold installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Deventer)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde elektriciteit kan jij mogelijk laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een goede stap richting een gasvrije woning in Bathmen.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten om te douchen of voor de afwas. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiegebruik zoek jij een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (250 liter). Met een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Bathmen aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!