Hybride warmtepomp Bavel Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Atag) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw klassieke gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Hierbij kun je denken aan biomassaketel, elektrische cv-ketel, pelletkachel, infraroodpanelen, het warmtenet of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt veel genoemd, maar ook duur. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Bavel met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, ook voor oudere woningen, en je bespaart op je energierekening. Op de site signaleer je nuttige details over kosten, subsidies, energiekosten, geschatte besparing en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde verwarmingsketel. We zien het veel in Bavel. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouw. Een simpele en voordelige aanpak om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 82%. De CV-ketel doet alleen z’n werk wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten verwarmen puur de woning, en andere installaties dragen zorg voor water om te douchen. Voor praktisch elk type woning is er een rendabel type pomp. Belangrijk: matige tot goede isolatie is essentieel. Welke installatie spoort met mijn wensen en budget? Hieronder detecteer je praktische info over de 2 meest populaire installaties (of check Geothermik France).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bavel. Een speciale buitenventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze warmte gaat door een leiding naar het binnendeel. Deze transformeert de buitenluchtnaar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van lucht uit het huis zelf. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. Dit systeem wordt toegepast bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp werkt doelmatig. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2300.

Makkelijk te installeren

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Duurzame oplossing

Reduceert gasverbruik met 75%. Slimme keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Breda. Een berekening? Hierna check je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Bavel aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – gemakkelijk €430 per jaar. Eveneens reduceer je de CO2 uitstoot met 1600 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en wel zo duurzaam. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Lage Zwaluwe.

Type systeemStroom & Gas verbruik*Energierekening*Besparing*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1700 m3 gas€1071€02800 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel700 m3 gas + 1000 kWh per jaar€641€4301600 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Bavel? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Noord-Brabant.

Kostprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kosten van de apparatuur. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld gezien 30% van de pomp-kosten. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Bavel.

ISDE Subsidie in Bavel

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, het warmtenet, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1500 tot ongeveer € 2700. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te calculeren behoor je alle variabelen verrekenen. De kosten van de installatie, de besparing op je energienota, en de hoogte van de subsidie. Vaak is het resultaat een aanzienlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met allerlei opstellingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het erg koud is. Kies hiervoor altijd een ervaren installateur in Bavel. Verder kan je zonnepanelen en een zonneboiler laten installeren. De mening van onze vakmannen lees je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijvoorbeeld van Chappée en ook Sentry) is wel benodigd. Je gasketel wordt alleen geactiveerd op de piekmomenten. Onder andere op koude dagen. Noemenswaardig: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat je tot een aankoop overgaat. Ook interessant: hybride systeem in Stegeren installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Breda)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze “extra” stroom kun jij uiteraard laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een goede stap richting gasvrij wonen in Bavel.

Zonneboiler plaatsen

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, voor sanitair gebruik of om te wassen. Je kunt ze aanschaffen in diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiebehoefte selecteer je een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Middels baanbrekende zonnecollectoren bovenop je woning kan water worden verwarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Bavel aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!