Hybride warmtepomp Bears Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” verwarmingsketel (als Vaillant, Atag, Remeha, Intergas) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw klassieke cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Interessante opties zijn pelletkachel, het warmtenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer in trek, maar ook duur. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Bears met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, het past in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Op deze website analyseer je praktische informatie over terugverdientijd, voordelen en nadelen , energieverbruik, subsidies enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke verwarmingsketel. Een vrij gangbare installatie in Bears. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en relatief goedkope manier om het gasverbruik te verminderen. Verder is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik verminder je zo met 71%. De hr-ketel ondersteunt als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige modellen zijn puur voor de verwarming, en andere types zijn puur voor het opwarmen van water. Voor vrijwel elk soort woning is er een passende installatie. Belangrijk: isolatie van dak, vloer en gevel is vereist. Welke uitvoering rijmt met mijn wensen en budget? Verderop signaleer je meer info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Inovatech GmbH).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bears. Een buitenunit (soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen energie gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. De warmtepomp heeft een hoog rendement. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor de aanmaak van heet water? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride oplossing is al verkrijgbaar vanaf €3000.

Gemakkelijk aan te sluiten

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Verantwoorde keuze

Minimaliseert gasverbruik met 65%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is niet duur, de subsidies zijn hoog en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Littenseradiel. Dat klinkt goed, maar concreet? Verderop signaleer je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Bears op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je bespaart op je energielasten, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – al gauw €420 per kalenderjaar. Eveneens reduceer je de CO2 uitstoot met 1650 kilo. Goed voor jouw portemonnee en daarnaast erg milieubewust. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Lageland.

Type systeemEnergieverbruik*Energielasten*Besparingen*CO2-uitstoot
HR-ketel1750 m3 gas€1102,5€02850 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel750 m3 gas + 1050 kWh per jaar€682,5€4201650 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Bears? (update juni 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, Investeringssubsidie duurzame energie en extra stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Friesland.

Kosten

Als eerste hebben we de investering in de installatie. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld gezien 35% van het artikel. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Bears.

Subsidie (ISDE) in Bears

De overheid verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als elektrische cv-ketels, het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1100 tot +/- €3400. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het merk en type, vermogen (kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ramen betaam je alle soorten opbrengsten en kosten in een overzicht plaatsen. De totale kosten, de besparing op je energierekening, en de subsidies. Meestal resulteert dit in een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar. Voor dure systemen met water-water en aardbronnen is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken moet je energiebronnen combineren. Dit kan jij doen met verscheidene oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als er extra capaciteit nodig is. Selecteer altijd een vakbekwame installateur in Bears. Verder kunnen jullie zonnepanelen en/of een zonneboiler nemen. Meer over al deze combinaties bekijk je hierna.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Atag of natuurlijk Intergas) is echter onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er opeens veel vraag naar warmte is. Wanneer? Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet elke gasgestookte ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens jij het systeem gaat bestellen. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Steggerda installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Littenseradiel)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kan jij mogelijk via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor een gasvrije woning in Bears.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten voor sanitair gebruik of voor de wasmachine. De boilers zijn er in formaten groot en klein. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieverbruik selecteer je een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (250 liter). Met behulp van slimme zonnecollectoren op je woning kan water worden verwarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Direct een hybride systeem in Bears laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!