Hybride warmtepomp Bedum Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” hr-ketel (Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw “gewone” cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzaam alternatief. O.a. een infraroodpanelen, pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel, het warmtenet of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer populair, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Bedum met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en gunstig voor de energienota. Op deze website check je nuttige uitleg over werking, terugverdientijd, kosten, energiekosten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde hr-ketel. We zien het veel in Bedum. Zo’n hybride systeem wordt veel toegepast in bestaande bouw en meer recente woningen. Een probleemloze en voordelige aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik beperk je met gemiddeld 61%. De hr-ketel is alleen nodig als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere installaties zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een passende installatie. Belangrijk: isolatie van dak, vloer en gevel is cruciaal. Welke installatie rijmt met mijn wensen en budget? Onderstaand check je praktische info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Kensa).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bedum. Het buitendeel (een soort airco) onttrekt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het systeem converteert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De warmte die hier wordt gewonnen geeft het af aan de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp gaat enorm efficiënt te werk. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling laat je al installeren vanaf €3300.

Eenvoudig te plaatsen

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Verantwoord verwarmen

Reduceert gasverbruik met 80%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Bedum. Concrete cijfers? Verderop signaleer je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Bedum op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Rechts vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – ongeveer zo’n €410 per jaarafrekening. Eveneens verminder jij CO2 uitstoot 1700 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en goed voor het milieu. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Lambertschaag.

Type installatieEnergieverbruik*Energiekosten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1800 m3 gas€1134€02900 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel800 m3 gas + 1100 kWh per jaar€724€4101700 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Bedum? (update juni 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met aankoopkosten, kosten van het installeren, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Groningen.

Kosten

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de winkelprijs van de warmtepomp. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 30% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Bedum.

ISDE Subsidie in Bedum

Het rijk biedt een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1500 tot €4000. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te calculeren moet je alle baten en kosten verrekenen. De totale kosten, de besparing op je energierekening, en natuurlijk subsidie. Normaliter resulteert dit in een aanzienlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met water-water en aardbronnen moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met verschillende oplossingen. De (CV) gasketel springt aan wanneer dat echt nodig is. Kies hiervoor minstens een ervaren installateur in Bedum. Ook kan je zonneboilers en ook zonnepanelen aanschaffen. Alles over dit onderwerp kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van merken als AWB of Mark) is echter onmisbaar. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er extra capaciteit nodig is. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet elke traditionele ketel is te combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens jij het systeem gaat bestellen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Stein installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Bedum)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kun je eventueel zelf opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een goede stap richting een woning zonder gasverbruik in Bedum.

Zonneboiler toevoegen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of in de keuken. De boilers zijn er in verschillende groottes. Gebaseerd op je gezinssituatie en behoefte aan energie zoek jij een kleine (200 liter) of grote variant (275 liter). Via krachtige zonnecollectoren op het huis wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Ook een hybride systeem in Bedum laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!